TRAMP JE OD POČETKA U PRAVU: 72 odsto mladih  Amerikanaca kaže da mejnstrim mediji puštaju lažne vesti
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen YT

ISTRAŽIVANJE POKAZALO

TRAMP JE OD POČETKA U PRAVU: 72 odsto mladih Amerikanaca kaže da mejnstrim mediji puštaju lažne vesti

Planeta -

Nova anketa koju je sprovela agencija IBD/TIPP pokazala je da većina mladih Amerikanaca veruje da mejnstrim mediji šire "lažne vesti" koji predstavljaju neutemeljene informacije na dnevnoj bazi s jedinom namerom – rušenje demokratski izabranog predsednika.

Amerikanci većinom krive medije za urnebes oko ruske istrage, a 57 odsto građana je saglasno da su "mediji prerano proglasili predsednika Trampa i njegove saveznike krivima za dosluh s Rusijom”, uprkos nedostatku dokaza. Samo 39 odsto se ne slaže.

I još jednom, stranačka podela je bila značajna, 83 odsto republikanaca je saglasno da mediji prikazuju predrasude, ali samo 32 procenata demokrata je reklo isto. Oko 62 odsto nezavisnih je videlo medijsku pristranost u izveštavanju o istrazi Rusije.

foto: PrintScreen

Možda iznenađujuće, starosna grupa koja je videla najveći medijski učinak je bila najmlađa – 18 do 24 godine starosti, uz 72 odsto saglasnosti da mediji uglavnom tretiraju Trampa i njegove službenike krivima za prikrivanje veza sa Rusijom bez pružanja dokaza. Sve ostale starosne grupe bile su u rasponu od 53 odsto do 59 odsto saglasnosti.

Anketa je takođe pokazala da je većina Amerikanaca odbacila teoriju zavere mejnstrim medija u kojoj je Rusija uticala na ishod predsedničkih izbora u Americi.

U međuvremenu, nekih 47 odsto građana se slaže s tvrdnjom da je "istraga mogućih veza između kampanje Trampa i Rusije politički ‘lov na veštice’ čiji je krajnji cilj opoziv predsednika."

Anketa je sprovedena 30. maja do 6. juna pre svjedočenja bivšeg direktora FBI Džejmsa Komija koji je uglavnom govorio o "ruskoj zaveri", koja očito da ne drži vodu.

(Kurir.rs/ NSP)

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: TOP 10 najvećih “bisera” Donalda Trampa!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track