Najnovije vesti

ŠOK U RUMUNIJI, PADA VLADA: Partija protiv svog premijera, izbacuju ga iz stranke
Foto: Profimedia

Svetska ekskluziva

ŠOK U RUMUNIJI, PADA VLADA: Partija protiv svog premijera, izbacuju ga iz stranke

Planeta

Rumunska vlada susreće se sa neminovnim padom jer je vladajuća partija otkazala poverenje premijeru, inače članu ove stranke, ekskluzivno saznaje Kurir.

Rumunska vladajuća stranka SDP trebalo bi da odluči  o sudbini premjiera Sorina Grindeanua i njegovog kabineta, nakon što je lider vladajuće stranke rekao da je izgubio poverenje u vladu.  

Predsednik Socijaldemokratske partije Liviu Dragnea je navodno tražio da Grindeanu nekoliko puta podnese ostavku u poslednjih nekoliko dana, ali je premijer odbio. Socijaldemokrati će se sastati kasnije danas i očekuje se da povuku podršku vladi.

Izvor Kurira iz vladajuće stranke potvrdio je navode da se ostavka premijera zahteva zbog neispunjenih obećanja i razilaženja ciljeva sa samom strankom, tako da se ostavka prvog čoveka Vlade očekuje već večeras ili sutra, u ranim jutarnjim časovima.

Dragnea nije komentarisao unutarpartijske tenzije, ali kaže da je nezadovoljan radom vlade, osim u ministarstvima na čijem čelu su njegovi politički saveznici. Grindeanuov pokušaj da  dekriminalizacije kršenje službenih dužnosti u januaru je izazvalo ogromne proteste što je doveo do toga povuče uredbu. Kritičari kažu da je njegova  vlada odustala od borbe protiv korupcije.

(Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Kako se proganjaju nezavisni novinari u Srbiji?

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...