ŠOK U RUMUNIJI, PADA VLADA: Partija protiv svog premijera, izbacuju ga iz stranke
Foto: Profimedia

Svetska ekskluziva

ŠOK U RUMUNIJI, PADA VLADA: Partija protiv svog premijera, izbacuju ga iz stranke

Planeta -

Rumunska vlada susreće se sa neminovnim padom jer je vladajuća partija otkazala poverenje premijeru, inače članu ove stranke, ekskluzivno saznaje Kurir.

Rumunska vladajuća stranka SDP trebalo bi da odluči o sudbini premjiera Sorina Grindeanua i njegovog kabineta, nakon što je lider vladajuće stranke rekao da je izgubio poverenje u vladu.

Predsednik Socijaldemokratske partije Liviu Dragnea je navodno tražio da Grindeanu nekoliko puta podnese ostavku u poslednjih nekoliko dana, ali je premijer odbio. Socijaldemokrati će se sastati kasnije danas i očekuje se da povuku podršku vladi.

Izvor Kurira iz vladajuće stranke potvrdio je navode da se ostavka premijera zahteva zbog neispunjenih obećanja i razilaženja ciljeva sa samom strankom, tako da se ostavka prvog čoveka Vlade očekuje već večeras ili sutra, u ranim jutarnjim časovima.

Dragnea nije komentarisao unutarpartijske tenzije, ali kaže da je nezadovoljan radom vlade, osim u ministarstvima na čijem čelu su njegovi politički saveznici. Grindeanuov pokušaj da dekriminalizacije kršenje službenih dužnosti u januaru je izazvalo ogromne proteste što je doveo do toga povuče uredbu. Kritičari kažu da je njegova vlada odustala od borbe protiv korupcije.

(Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Kako se proganjaju nezavisni novinari u Srbiji?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track