KONGRESMEN KRITIČNO:  Napadač ispalio više od 50 metaka
Foto: Fonet AP

PUCNJAVA NA TRENINGU U VIRDŽINIJI

KONGRESMEN KRITIČNO: Napadač ispalio više od 50 metaka

Planeta -

VAŠINGTON - Stiv Skalis, jedan od lidera republikanske većine u američkom Kongresu, ranjen je sa još četiri osobe u pucnjavi koja se dogodila u Aleksandriji na treningu bejzbola.

Iako je u prvi mah saopšteno da je Skalis ranjen u kuk, a i Tramp je lično tvitovao da će se kongresmen brzo oporaviti, kasno sinoć lekari su saopštili da je stanje povređenog kritično.

Među ranjenima se nalaze i dvojica policajaca. Napadač, identifikovan kao Džejms Hodžkinson, umro je od posledica povreda zadobijenih u razmeni vatre sa policijom.

Kongresmeni su vežbali za predstojeću bejzbol utakmicu između demokrata i republikanaca, koja je bila zakazana za danas.

Prema nepotvrđenim informacijama, napadač je ispalio više od 50 metaka. Svedoci navode da je pre nego što je otvorio vatru na okupljene on pitao da li su republikanci ili demokrate. Istragu o napadu preuzeo je FBI.

Poslednji put jedan kongresmen u SAD upucan je u januaru 2011. godine. Bila je to Gabrijel Gifords, koja je u Tusonu ranjena u glavu, šest osoba je ubijeno, dok je još 13 ranjeno. Napadač Džared Li Lougner osuđen je na osnovu optužnice od 19 tačaka na doživotnu robiju i još 140 godina robije.

Kurir / E.K.

(VIDEO) SEZONA LOVA NA REPUBLIKANCE: Članica Kongresa dobila preteći mejl, pucnjava u Virdžiniji samo početak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track