FATALNI ISHOD SUDARA AMERIČKOG RAZARAČA: Od 7 nestalih mornara, nekoliko nađeno mrtvo
Foto AP, Foto: FOTO AP

Nesreća na moru

FATALNI ISHOD SUDARA AMERIČKOG RAZARAČA: Od 7 nestalih mornara, nekoliko nađeno mrtvo

Planeta -

Tela nekoliko američkih mornara, koji su nestali nakon sudara američkog razarača "Ju es es Ficdžerald" i filipinskog trgovačkog broda, 56 nautičkih milja jugozapadno od grada Jokosuka u Japanu, pronađena su u potopljenom delu broda, saopštila je danas američka mornarica.

U sudaru je nestalo sedam mornara, ali se u saopštenju ne precizira koliko je tela pronađeno. To nije potvrdio ni viceadmiral Džozef Okojn koji je na konferenciji za novinare rekao da je je brod skoro potonuo posle sudara u kojem je značajno oštećen.

"Tela nestalih mornara pronađena su jutros kada su spasilačke ekipe pristupile prostorijama koje su oštećene u sudaru", saopštila je prethodno Američka sedma flota, prenosi Rojters.

Tela mornara prebačena su u bolnicu američke mornarice gde će biti identifikovana.

U međuvremenu je pokrenuta istraga o uzroku nesreće, a kako saopštava japanska obalska straža u toku je ispitivanje članova posade filipinskog broda.

Troje povređenih je medicinski zbrinuto, a među njima je i jedan od kapetana razarača koji je helikopterom prebačen u mornaričku bolnicu u bazi Jokusuka. Druga dvojica povređenih su prebačeni u lokalnu bolnicu sa posekotinama i modricama.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 18 epizoda RUBEŽ-E: On je držao 6. flotu 100 km od obale Jugoslavije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track