ŠOKANTNO SVEDOČENJE O POŽARU U LONDONSKOM TORNJU: U jednom stanu našli su čak 42 tela
Foto AP, Foto: AP

Horor

ŠOKANTNO SVEDOČENJE O POŽARU U LONDONSKOM TORNJU: U jednom stanu našli su čak 42 tela

Planeta -

Vatrogasci i spasioci pronašli su 42 tela u samo jednoj sobi u Grinfil kuli nakon prošlonedeljnog stravičnog požara, tvrdi jedan stanovnik Londona.

"Moj prijatelj radi u vatrogasnoj službi i juče mi je telefonom rekao da su u jednoj jedinoj prostoriji pronašli 42 tela. Niko to ni ne zna", rekao je neimenovani muškarac.

"Mi koji to znamo, znamo zato što poznajemo vatrogasca. On ne sme da izađe sa tom pričom u javnost jer će verovatno dobiti otkaz ili nešto slično. Ali, pronašli su 42 tela u jednoj prostoriji. Od dece do staraca", prepričavao je vidno potresen muškarac.

Portparol londonske Vatrogasne službe rekao je da ne može da potvrdi ni demantuje tu informaciju a da policija rukovodi istragom. Ni iz policije nisu ništa kazali povodom ove informacije.

Prijatelj jedne od žrtava, koji takođe nije hteo da otkriva identitet britanskim novinama, izjavio je da je to tačno.

"Pronašli su 42 tela u jednom stanu. Reč "tragičan" ni približno ne može da opiše takav scenario. Ovakve stvari jednostavno slamaju srca. Možda su se skupili na jednom mestu da bi jedni drugima olakšali...", rekao je on za Dejli mejl.

Takođe, neki misle da vlada ne objavljuje tačan broj ljudi koji su poginuli u požaru.

"Vlada ne izveštava o tačnom broju poginulih", smatra Noha Bagdadi, sestra poginulog Hešama Rahmana koji je živeo na 21. spratu.

"Majka ga je nazvala kada je videla dim i uspaničeno vikala "Sine, moraš da izađeš napolje, moraš brzo..". Nazvao je policiju da bi pitao šta da radi, a oni su mu rekli da zaključa vrata i ostane u stanu, prepričavala je Noha sa suzama u očima.

Još jedna žena, koja je takođe htela da ostane anonimna, sumnja u saopštenje institucija o broju stradalih u požaru. Tvrdi da je bila među prvima koji su videli požar iz neposredne blizine.

"To je mesto groblje na nebu. Tamo je bilo sigurno 600 ljudi, a niko ne zna gde su preživeli. Ko ih je video? Stajala sam nedaleko od zgrade dok je gorela, čula sam ljude kako zapomažu, mole za pomoć, vrište, plaču... Bilo je mnogo dece tamo. Otada uopšte ne spavam", kroz suze je pričala žena.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track