(VIDEO) NOVI INCIDENT NA NEBU SIRIJE: SAD oborile letelicu moćne sile, čeka se odgovor
Foto: Youtube Screenshot/ivanov ivan

zapaljivo

(VIDEO) NOVI INCIDENT NA NEBU SIRIJE: SAD oborile letelicu moćne sile, čeka se odgovor

Planeta -

Američki avion je u južnoj Siriji, u blizini At Tanfa, srušio dron iranske proizvodnje, saopštila je američka koalicija. Ovo je peti put ovog meseca, da su SAD napale snage sirijske vlade i njenih saveznika

Naoružani dron Šahid-129 je "pokazao je neprijateljsku nameru i krenuo ka koalicionim snagama" u utorak 12:30 po lokalnom vremenu, saopštila je koalicija. Tanf je grad na sirijskoj granici sa Jordanom, gde američke trupe obučavaju sirijske pobunjenike, zvanično opisane kao "partnerske snage".

Koalicija "ne želi da se bori protiv sirijskog režima, ruskih ili prorežimskih snaga koje su im partneri, ali neće oklevati da brani koaliciju ili partnerske snage ", navodi se u saopštenju.

Pre dva dana američki avion je oborio letelicu sirijske vlade koja je bombardovala položaje islamista. U odgovoru na ovaj incident Rusija je najavila da će njeni sistemi pratiti svaki avion koalicije u Siriji, i suspendovala "vruću liniju" sa SAD koja bi trebalo da spreči incidente u vazdušnom prostoru te zemlje.

Foto: Youtube screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track