Najnovije vesti

IVANA TRAMP NALJUTILA ZEMANA: Da sam imao štap...
Foto: EPA/FELIX HEYDER, AP

PREDOMISLILA SE

IVANA TRAMP NALJUTILA ZEMANA: Da sam imao štap...

Planeta
09:56h

PRAG - Ivana Tramp, bivša supruga američkog predsednika Donalda Trampa, odustala je od zahteva da bude američki ambasador u Pragu, iako joj je Tramp funkciju ponudio zato što joj se učinilo da bi to za nju bilo suviše mnogo posla a tim odustajanjem je razbesnela predsednika Češke Miloša Zemana.

"Zaista sam se razbesneo. Da sam kod sebe imao štap usledila bi ista scena kao sa českim premijerom. Trebalo je da stoji iza toga šta je rekla i da oseća odgovornost prema zemlji iz koje potiče. A vi kukavički bežite od te odgovornosti", prepričao je sinoć za televiziju "Barandov" predsednik Zeman svoj susret sa Trampovom pre dva dana u Pragu kada je saznao da je ambasadorsko mesto odbila.

Predsednik Češke je ispričao da je Donald Tramp zaista svojoj bivšoj supruzi ponudio mesto ambasadora u Pragu pošto je to ona sama javno zatražila, ali da je na kraju funkciju odbila i pravdala to time da bi kao ambasadorka imala suviše posla. U međuvremenu, Zeman je lobirao da baš Ivana Tramp, rođena Zelnjičkova, bude ambasadorka. Čak je i javno rekao da boljeg ambasadora SAD u Prag ni ne mogu da pošalju.

Osim Ivane Tramp, kako je priznao sinoć u intervjuu, Zemana je neprijatno iznenadio i sam Donald Tramp, koji je do sada imao njegovu bezrezervnu podršku.

"Poziv liderima arapskih zemalja za borbu protiv ekstremizma i terorizma izneo je u Rijadu, koji je centar radikalnog islama. U Saudijskoj Arabiji do današnjeg dana organizuju javna pogubljenja, žene kamenuju a do danas ne postoji ravnopravnost ; oba pola. Tramp je izneo ispravne teze ali na pogrešnom mestu", dodao je češki predsednik.

(Kurir.rs/Beta)

Foto: AP, Foto: EPA/FELIX HEYDER

  POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Melanija Tramp: Modni stil od seljančice do Prve dame Amerike

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...