(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) PRVI PUT U ISTORIJI PROCURILI SNIMCI TORTURE IZ S.KOREJSKOG ZATVORA: Ono što ćete videti na snimku nema ni u horor filmovima
Foto: Youtube screenshot/Salt

Jezivo

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) PRVI PUT U ISTORIJI PROCURILI SNIMCI TORTURE IZ S.KOREJSKOG ZATVORA: Ono što ćete videti na snimku nema ni u horor filmovima

Planeta -

U javnosti su se nedavno pojavili snimci iz severnokorejskih zatvora, u kojima se vidi kako zatvorenici nakon mučenja priznaju zločine koje nisu počinili.

Na snimku se vidi premlaćivanje i mučenje muškarca, a u drugom delu prikazano je premlaćivanje žene koja je optužena za seks sa muškarcima iz Kine i Južne Koreje, piše news.com, prenosi Index.hr.

Kako se navodi, američki student Oto Vormbir (22), umro je prošle nedelje nakon prebacivanja u SAD u komi, i nakon što je 17 meseci proveo u komi zbog optužbe da je ukrao propagandni plakat u hotelu u Pjongjangu.

Iako još uvek nije otkriveno kako je Vormbir pao u komu, brutalna premlaćivanja na snimku iz 2012. godine pokazuju kako u pritvorima i zatvorima nema milosti prema zatvorenicima.

Lekari u Virdžiniji potvrdili su da je Vormber pretrpeo ozbiljne povrede mozga i sumnjaju da su nastale kao posledica kardiopulmonalnog zastoja koji je prekinuo dovod krvi u mozak, što se dogodilo dok je bio u pritvoru.

Severna Koreja odbacila je optužbe o zlostavljanju Varmbiera dok je bio u pritvoru i u izveštaju osudila "neutemeljeno mišljenje prema kojem je umro od mučenja i zlostavljanja tokom navikavanja na prisilan rad".

U istom izveštaju rečeno je kako su ga lekari "vratili u život" nakon što je njegovo "srce gotovo stalo", ali drugih detalja o njegovim zdravstvenim problemima nije bilo.

"Niko nije mogao predvideti da će Varmbiera zlostavljati vlast Severne Koreje onako kako zlostavlja svoje građane i zatvorenike koji su nelojalni vođi Kim Džong-unu. Oni često od premlaćivanja i zlostavljanja umiru u zatvorima", izjavio je zamenik direktora Odeljenja za ljudska prava Fil Robertson i zaključio da je Severna Koreja "crna rupa u kojoj ne postoje prava ni za građane te zemlje, ni za strance".

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Osmeh dečaka, ideje ludaka! 8 ključnih činjenica o Kim Džong-unu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track