ANGELINA ANTISTRES TERAPIJA: Kancelarka otkrila kako čuva živce u svom poslu
Foto Fonet/AP, Foto: Fonet/AP

Eliksir

ANGELINA ANTISTRES TERAPIJA: Kancelarka otkrila kako čuva živce u svom poslu

Planeta -

Radoznalost i sreća su najvažniji kvaliteti u politici, kao i humor, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel, ističući da se najmanje jednom dnevno smeje.

"Humor je važan u politici. Ja se smejem najmanje jednom dnevno, inače ne bih mogla da radim ovaj posao", rekla je Merkelova u opširnom intervjuu za nemački magazin za žene Brigite, koji je emitovan uživo iz Berlina na društvenim mrežama.

Merkelova je tako odgovorila na pitanja kako se bori sa stresom na poslu, posebno imajući u vidu predstojeće izbore u septembru. Ona je istakla i da nikada ne bi dozvolila nekome da joj "uskrati godišnji odmor".

Bilo je reči i o odnosu Evrope i SAD, a tim povodom Merkelova je navela da joj je bivši američki predsednik Barak Obama poručio da EU ne može večno da računa na snažnu podršku Amerike, prenosi Politiko.

"Naš zadatak kao Evropljana je da preuzmemo odgovornost i da se više ne oslanjamo u potpunosti na SAD", naglasila je Merkelova. Ona nije konkretno odgovorila na pitanje šta namerava da radi po izlasku iz politike, ali je navela da ne zvuči loše mogućnost da može više da spava

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Fonet/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track