TRAMP DOČEKAO SVOJE: Vau, novinari dobili otkaz zbog falš vesti? A šta ćemo sa ostalim lažima koje prosipa CNN?
Foto: Reuters, Foto: Reuters

ISPROZIVAO MEDIJSKU KUĆU

TRAMP DOČEKAO SVOJE: Vau, novinari dobili otkaz zbog falš vesti? A šta ćemo sa ostalim lažima koje prosipa CNN?

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp iskoristio je ostavke tri novinara Si-En-Ena (CNN) da danas ponovo napadne kredibilitet tog emitera.

"Vau, CNN je morao da povuče veliku priču o Rusiji, dok su tri zaposlena bila prisiljena da daju otkaz. Šta je sa svim ostalim falš pricama koje rade? LAŽNE VESTI!", napisao je Tramp na Tviteru.

Agencija Rojters je zatražila komentar od CNN, ali za sada se taj emiter još uvek nije oglasio.

Tri istaknuta novinara CNN podnela su danas ostavke pošto je ta medijska kuća prvo povukla, a potom se i izvinila zbog teksta objavljenog na njihovom sajtu o navodnim vezama između ruskog investicionog fonda i bliskog saradnika predsednika Donalda Trampa, javili su američki mediji.

Ostavke su podneli Tomas Frenk, autor spornog teksta, Leks Haris, voditelj redakcije za istraživačko novinarstvo i Erik Lihtblau, piše "Njujork tajms".

U uklonjenoj priči, koja je u četvrtak objavljena na sajtu CNN, bilo je navedeno da istražitelji Senata sprovode istragu o sastanku člana Trampovog tranzicionog tima Antonija Skaramucija i direktora ruskog fonda Kirila Dmitrijeva, koji je navodno održan pre Trampove inauguracije.

CNN je u petak uveče povukao priču novinara Tomasa Frenka, navodeći da u njoj nisu ispunjeni standardi tog medija i izvinio se Skaramuciju.

Na kolegijumu kom su prisustvovali članovi redakcije za istraživačko novinarstvo, rečeno je da povlačenje teksta nužno ne znači da je netačan, ali da još "nije dovoljno čvrst".

Skaramuci je u subotu prihvatio izvinjenje.

"CNN je doneo dobru odluku. Učinio je to sa stilom. Izvinjenje prihvaćeno. Svi pravimo greške. Nastavljam dalje", napisao je Skaramuci na Tviteru.

(Foto: Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: TOP 10 najvećih “bisera” Donalda Trampa!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track