(VIDEO) RUSKI GENERAL POHVALIO BRITANSKI NOSAČ AVIONA: Dobro je da je veliki, evo zašto..
Foto: EPA 28.6.2017

iskreno

(VIDEO) RUSKI GENERAL POHVALIO BRITANSKI NOSAČ AVIONA: Dobro je da je veliki, evo zašto..

Planeta -

Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general Igor Konašenkov izjavio je da je britanski nosač aviona "Kraljica Elizabeta" — samo "zgodna pomorska meta".

"Izjave šefa britanskog vojnog resora Majkla Felona o superiornosti spoljašnjosti novog nosača aviona nad ruskom krstaricom, nosačem aviona, ’Admiral Kuznjecov‘ pokazuje otvoreno nepoznavanje vojno-pomorske nauke", rekao je Konašenkov.

On je naveo da britanski nosač aviona bez pomoći spolja može samo da bude pista za avione koji se nalaze u tesnom okruženju zaštitnih vojnih brodova i podmornica.

"Zato, za razliku od nosača aviona krstarice ’Admiral Kuznjecov‘ koji je ojačan protivvazdušnim, protivpodmorničkim i pre svega protivbrodskim raketnim naoružanjem ’Granit‘, britanski nosač aviona je samo dobra pomorska meta velikih gabarita", naglasio je predstavnik Ministarstva odbrane.

Konašenkov je zaključio da "upravo u interesu britanske kraljevske flote — u otvorenom moru ne treba pokazivati "lepotu" svog nosača aviona nekoliko stotina milja od "dalekog rođaka".

Ranije je u intervjuu listu "Telegrafu" ministar odbrane Velike Britanije utvrdio je da će Rusi gledati na najveći britanski nosač aviona sa zavišću i divljenjem.

Kurir.rs/Euronews

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track