VESELA MISA: Sveštenik alkoholom i grickalicama privlači vernike
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

Valja nešto da se popije

VESELA MISA: Sveštenik alkoholom i grickalicama privlači vernike

Planeta -

Sveštenik u selu Trignan u središnjoj Italiji počeo je da nudi alkohol odraslima, a grickalice deci ne bi li privukao više vernika na misu.

U šaljivom postu koji je postavio na svojem Fejsbuk profilu otac Đanfranko Formenton iz crkve sveti Martin u Trignanu, selu sa oko 1.500 stanovnika pored umbrijskog grada Spoleto, najavio je da da će "dobrodošlica"' vernicima početi od 2. jula. Na stolu oca Formentona pored crkve naći će se prošek iz njegove regije Veneta i činija s čipsom pomešanim s hostijama kao grickalice - ali ne za svakoga. U sveštenikovom prošeku će uživati samo oni s karticom vernika koji prisustvuje misama.

Otac Formenton je takođe naglasio da crkvene prostorije imaju klima uređaje i da se mogu unajmiti za proslavu rođendana i drugih događaja. U intervjuu za Il Messaggero, koji je prvi u nedelju objavio tekst o neobičnoj inicijativi, domišljati sveštenik je rekao da je "ideja rođena iz igre, smišljena za mlade članove župe i usmerena prema njima". "Svake nedelje, na kraju mise, stavljam markicu na karticu da potvrdim da je vlasnik bio. To je samo igra, ali pomaže da se svako podseti da je vera predanost, i kao takva ne ide na odmor", rekao je, prenosi Hina.

Sveštenik nije bio dostupan za komentar, ali je na svojem Fejsbuk profilu reagovao na iznenadnu veliku popularnost koju su dobile njegove neobične pastoralne metode. U poruci na dijalektu regije Veneto napisao je: "Sva ta buka zbog malo prošeka i čipsa?"

(Foto: Profimedia)

(Kurir.rs/radiosarajevo.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track