(VIDEO) GOSPOĐA DŽIHAD SE VRAĆA KUĆI: Britanija u strahu od povratka najpoznatije "Bele udovice"
Foto: Twitter/Aman Johal

Dosta joj kalifata

(VIDEO) GOSPOĐA DŽIHAD SE VRAĆA KUĆI: Britanija u strahu od povratka najpoznatije "Bele udovice"

Planeta -

Sali Džones, majka dvoje deceiz Kenta, pobegla je na Bliski istok nakon što se udala za britanskog džihadistu Hunaid Huseina, koji je ubijen u američkom napadu dronom u avgustu 2015. godine. Sada džihadska nevesta želi da se vrati u Britaniju, jer je Raka okružena vojnom koalicijom pod vođstvom SAD. Poznata kao "gospođa Terror" ili "Bela udovica", veruje se da se krije s njenim sinom Joe Dikon.

Veruje se da je 49-godišnjakinja uključena u niz terorističkih napada i označen je kao "visoko prioritetni cilj" od strane SAD. Njen sin je kako se tvrdi bio prisiljen da izvrši brutalno pogubljenje zatvorenika u džihadskoj propagandi. Džons je rekla da je bila uključena u planove za kidnapovanje i pogubljenje vojnog veterana, pljačku noćnog kluba i planirala napad na kraljicu. Ova nevesta - koja sada insistira da se zove "Um Husein Britania" - je toliko nesrećna što živi u kalifatu koj se rapada da hože po svakku cenu da dođe kući.

Supruga jednog borca ID, po imenu Aiša, otkrila je njenu situaciju u intervju za Skaj njuz. Ajša se trenutno nalazi u izbegličkom kampu u Siriji pod stražom. Džons je tvrdila da je predvodnik britanskih džihadista poznatih kao Legija ili Raka 12. Dokumenti američkog suda povezuju njenog muža i nju sa nizom terorističkih napada. Vojni izvori tvrde da Džons koristi njenog sina kao "ljudski štit" kako bi izbegla istu smrt kao njen suprug.

Kurir.rs/Daily star

Foto: Twitter/Aman Johal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track