ONI SU SEJALI STRAH ŠIROM EVROPE: Rasturena bajkerska teroristička banda, uhapšeno četvoro
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

KAMIKAZI RAJDERS

ONI SU SEJALI STRAH ŠIROM EVROPE: Rasturena bajkerska teroristička banda, uhapšeno četvoro

Planeta -

Četiri osobe osumnjičene za bliskost s grupom belgijskih motociklista povezanih s ekstremističkim pokretom, uhapšene su prošle noći, saopštilo je danas belgijsko tužilaštvo.

Istovremeno izvor iz Francuske je rekao da je jutros na severu Francuske, u okviru zajedničke francusko-belgijske antiterorističke operacije, uhapšen i jedan 42-godišnjak, takođe povezan s tom motociklističkom grupom.

Četvorica u Belgiji uhapšena su posle otkrivanja skrovišta oružja u Briselu, navelo je belgijsko tužilaštvo.

Te četiri osobe odvedene su na ispitvanje, rekao je portparol tužilaštva Erik Van der Sipt.

Oni su osumnjičeni da imaju direktne veze sa članovima motociklističke grupe "Kamikazi Rajders" (Kamikaze Riders), posebno sa dvojicom uhapšenih krajem 2015. zbog kojih je otkazan novogodišnji vatromet u Briselu iz straha od napada, naveo je portparol.

Belgijski istražni sudija odlučiće danas da li će zadržati u pritvoru svo četvoro privedenih tokom racije u Anderlehtu, briselskom predgrađu.

Grupa "Kamikazi Rajders", formirana 2003. godine u predgrađu Brisela, osumnjičena je za povezanost s osujećenim napadima u Briselu krajem 2015. godine. Dva člana te grupe su oktobra 2016. osuđena na šest, odnosno tri godine zatvora zbog pripadnosti terorističkoj grupi.

(Kurir.rs/ Beta)

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track