(VIDEO) POLICIJA NIJE HTELA DA GA ZAŠTITI OD UBICA, SAD SE IZVINJAVA: Nevinog čoveka nabedili da je pedofil, pretukli i zapalili
Foto: Printscreen YouTube

PUSTILI IH DA GA UBIJU

(VIDEO) POLICIJA NIJE HTELA DA GA ZAŠTITI OD UBICA, SAD SE IZVINJAVA: Nevinog čoveka nabedili da je pedofil, pretukli i zapalili

Planeta -

Bižan Ebrahimi, koji je kao mlad izbegao iz Irana u Britaniju, surovo je ubijen u julu 2013. jer policija nije htela da ga zaštiti od agresivnih komšija.

Ebrahimija (44) je komšija Li Džejms pretukao do besvesti, a onda ga je polio benzinom, koji mu je doneo pajtaš Stiven Norli, i zapalio. Mislili su da je pedofil.

Džejms je pretio Ebrahimiju, a nesrećni čovek, koji je pritom bio invalid, imao je i dokaze o tome. Zato je 12 puta zvao policiju nekoliko dana pre nego što je ubijen i upozoravao da će ga komšija napasti.

foto: Printscreen YouTube

U policiji su mu rekli da je dosadan kao "kuga" i "potpuni idiot", a onda su ga i priveli jer im je išao na živce. Evo kako su tada postupali s njim:

Čim su ga pustili, Džejms i Norli su ga ubili.

Četiri godine kasnije, policija se zvanično izvinila Ebrahimijevoj porodici. Od 19 policajaca koji su se oglušili o njegove vapaje dvoje su otpušteni: Lini Vinter, koja ga je nazvala kugom i idiotom, i Helen Haris, koja mui je rekla da "neće da se maltretira da rasipa energiju na njega". Dvojica policajaca, Kevin Dafi i Endru Pasmor, osuđeni su na robiju.

foto: Printscreen

Li Džejms i Stiven Norli

Na robiju su osuđene i ubice: Li Džejms na 18 godina, posle kojih može da traži pomilovanje, a Stiven Norli na četiri godine.

(Kurir.rs/Mirror.co.uk)

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track