BRITANAC SRPSKOG POREKLA UHAPŠEN NA ZAKINTOSU: Ubio Amerikanca u kafanskoj tuči
Foto: Profimedia

Tragedija

BRITANAC SRPSKOG POREKLA UHAPŠEN NA ZAKINTOSU: Ubio Amerikanca u kafanskoj tuči

Planeta -

Jedan američki turista je pretučen na smrt u baru na grčkom ostrvu Zakintos, zbog čega su uhapšeni Grk i Britanac srpskog porekla, saopštile su danas grčke vlasti.

Grčka policija je navela da je 22.godišnji Amerikanac podlegao povredama zadobijenim u tuči u jednom baru na Zakintosu.

Policija je saopštila da tog muškarca jutros na smrt pretukla grupa ljudi u baru u oblasti Lagana, u kojoj je učestalo siledžijsko ponašanje stranih turista, navela je agencija AP.

Grčke vlasti navode da su 34-godišnji Grk i 32-godišnji Britanac poreklom iz Srbije uhapšeni i da će se pojaviti pred tužiocem zbog optužbi za ubistvo.

Istraga ostalih osoba umešanih u tuču je u toku, kao i uzroka sukoba.

Prema ovdašnjim izvorima, reč je o mladim ljudima koji su pod dejstvom alkohola došli u verbalni sukob, koji je prerastao u koškanje i na kraju u tuču između Srba i Amerikanaca.

Jedan od njih, 22-godišnji američki turista rodom iz Teksasa, izašao je iz bara, ali su za njim krenuli radnik obezbeđenja, poreklom Srbin sa britanskim pasošem, i više srpskih državljana. Kad su ga stigli, oborili su ga na zemlju i nastavili da ga šutiraju.

Prolaznici su pozvali policiju i hitnu pomoć, mladi Amerikanac je transportovan u bolnicu, ali su povrede glave bile smrtonosne.

Njegovi drugari su izjavili policiji da nisu mogli da mu pomognu jer su Srbi, kako prenose grčki mediji, "bili toliko razjareni da su se plašili da će ih sve ubiti".

"Vukli smo ih, ali oni nisu prestajali da ga udaraju“, izjavio je jedan od Amerikanaca iz grupe koja se sukobila sa srpskom grupom.

Ambasada Republike Srbije u Grčkoj zatražila je hitnu informaciju od grčke policije o detaljima ovog tragičnog događaja i precizne podatke o eventualnoj umešanosti srpskih državljana.

Kurir.rs/Beta-AP/Politika/Sputnik

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track