POJAČANJE NA 4 NOGE: U britanske zatvore stiže 300 pasa!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

PROŠLI POSEBNU OBUKU

POJAČANJE NA 4 NOGE: U britanske zatvore stiže 300 pasa!

Planeta -

Britanska zatvorska služba angažovala je 300 obučenih pasa za sprečavanje trgovine narkoticima u zatvorima, objavio je danas Sem Gijmah iz britanskog Ministarstva pravde.

U toku 2016. godine u britanskim zatvorima pronađeno je oko 225 kilograma droge, 13.000 mobilnih telefona i 7.000 sim kartica, a kako je Gijmah kazao kriminalci koriste i dronove kako bi drogu i telefone prokrijumčarili u zatvore.

Prema njegovim rečima, od kada su pooštrene kontrole pronađeno je mnogo više nedozvoljenih supstanci, a uloženo je oko 2,6 miliona dolara u nove mehanizme i mere.

On je kazao da je 300 pasa obučeno za otkrivanje narkotika, a kako bi se pomoglo u sprečavanju protoka nezakonitih supstanci u zatvor, kao i da bi se pomoglo čuvarima u zatvoru da se usredsrede na obavljanje svojih dužnosti.

Kako se navodi, specijalni psi su postigli najbolje rezultate u kontrolama, a vlasti najavljuju i angažovanje još oko 2.500 novih zatvorskih čuvara.

Prema podacima britanskog Ministarstva pravde 35 osoba je uhapšeno, a 11 osuđeno zbog pokušaja dostavljanja droge i komunikacijske opreme dronovima u zatvore, a za ta dela dosuđeno je ukupno 40 godina zatvora.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV IZ ZOO VRTA: Evo kako životinje preživljavaju tropske temperature

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track