Najnovije vesti

MILIONER IZ SAVANE: Nije imao šta da jede, a sada mu koze donose bogatstvo
Foto: Printscreen Facebook

Srećković

MILIONER IZ SAVANE: Nije imao šta da jede, a sada mu koze donose bogatstvo

Planeta

Pre skoro 20 godina Lorens Ndeke, poljoprivrednik iz Kenije, živeo je na rubu siromaštva i borio se sa svakodnevnim problemima afričkih zemalja, kao što je glad i nestašica vode. Ipak, zahvaljujući kozama došao je do pravog bogatstva.

Nakon što je kroz program Farm Afrika dobio nekoliko koza i jarčeva, kako bi počeo uzgajanje, njegovo bogatstvo je počelo da se povećava, pa je ovaj čovek godišnje počeo da zarađuje milione kenijskih šilinga, zahvaljujući domaćim životinjama.

"Tada smo dobili koze samo kako bismo preživeli, a danas zarađujem poprilično dobro. Imam šestoro dece i zahvaljujući kozama uspeo sam sve da ih iškolujem i kupim nekoliko delova zemlje. Sve to donelo mi je zaista bogatstvo", kaže Ndeke. Ove godine, samo nakon Božića, uspeo je da prodai 75 koza i zaraditi više od 1.5 miliona šillinga, odnosno, otprilike oko 15.000 dolara, što je i te kako vredno bogatstvo u njegovom društvu. Kako kaže, tajna svega je posvećenost poslu koji radite, a u njegovom slučaju konstatno učenje, prilagođavanje domaćim životinjama i istraživanje njihovih potreba, kako bi one bile kvalitetan proizvod na tržištu. A budući da se bavi i poljoprivredom, njegove koze zaista dobijaju najfiniju hranu i jedne su od cenjenijih na tržištu Kenije.

(Foto: Facebook printscreen)

(Kurir.rs/nation.co.ke)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...