(VIDEO) POSLEDNJI SELFI OVIH MLADIĆA JE POTRESAO INDIJU: Postavili su ga na Fejsbuk, a par minuta kasnije se desila tragedija
Foto: Youtube Screenshot/One Indija News

Drama

(VIDEO) POSLEDNJI SELFI OVIH MLADIĆA JE POTRESAO INDIJU: Postavili su ga na Fejsbuk, a par minuta kasnije se desila tragedija

Planeta -

Najmanje trojica muškaraca su se udavile, a za još petoricom se traga nakon prevrtanja njihovog čamca u reci u centralnoj Indiji dok su snimali selfije i video klipove za društvene medije, objavila je u ponedjeljak policija.

Desetorica muškaraca u dobi od 21 do 28 godina isplovila su čamcem na reci Veni blizu grada Nagpura.

Policija je uspela da spasi dvojicu muškaraca, a u ponedeljak su pronađena tela trojice utopljenika.

"Preživeli su rekli da je čamac izgubio ravnotežu i prevrnuo se kada su radi poziranja za selfije i snimanja videoisečaka stali na jednu stranu čamca", rekao je policijski zapovednik Čandrašekhar Bahadure.

"Muškarci su postavili svoj videoisečak na Fejsbuk nekoliko minuta pre nego što se čamac prevrnuo”, dodao je Bahadure.

Indija je zemlja sa najvećim brojem smrti izazvanih snimanjem selfija, prema studiji univerziteta Karnegi Mellon koja je utvrdila da se od marta 2014. do juna 2016. od ukupno 127 smrti povezanih s tom pomamom 60 odsto dogodilo u Indiji.

Lani je policija u Mumbaiju oformila 16 “zona bez selfija’ nakon pada studentice u more dok se fotografirala svojim mobilnim.

Kurir.rs/Net.rs

Foto: Youtube screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track