(VIDEO) NACISTI I BRITANCI I DALJE RATUJU NA OVOM OSTRVU: Lokalni gradonačelnik je očajan, a policija nemoćna
Foto: Youtube Screenshot/Interesting Vorld

sramno

(VIDEO) NACISTI I BRITANCI I DALJE RATUJU NA OVOM OSTRVU: Lokalni gradonačelnik je očajan, a policija nemoćna

Planeta -

Antoni Noguera, koji je ovog meseca postao gradonačelnik glavnog grada Palma de Majorke tvrdi da nova generacija nasilnih neonacista i drugih agresivnih Nemaca pretvara njegov grad u vojnu zonu za druge posetioce i domaće stanovnike. Odvratne bande Nacista prikazuju tetovažu nacističke svastike - koja je zabranjena u Nemačkoj od pada Hitlera. Nedavni incidenti u kojima su učestvovali nemački turisti, uglavnom smešteni oko turističkog odredišta El Arenal na jugozapadu ostrva, potisnuli su izveštaje o pijanim britanskim turistima u gradu Magalufu.

Noguera kaže: "Šljam koji nam dolazi nije prijatan. Ne mogu da zamislim da bi stanovnici Palme na ulicama Berlina uradili nešto ovako." On je preklinjao nemačke turističke kompanije da ne šalju takve ljude na ostrvo. Lokalni stanovnici su na kraju živaca nakon serije eksplozivnih sukoba između ekstremno desničarskih Nemaca i drugih turista. Prošle nedelje dve grupe nemačkih turista su se potukle na plaži El Arenal i počele da se bore ispred drugih turista. Jedan čovek je bio ozbiljno pretučen.

U jednom drugom incidentu, ogromna grupa neonacista, zajedno sa tetovažama svastika na svojim obrijanim glavama, vikala je rasističke slogane dok su mahali nacističkim zastavama i vikali "Auslander Raus" - stranci napolje - prisiljavajući pevačicu Mia Juliu da prekine nastup. Dve žene su takođe tvrdile da su ih neonacisti seksualno napadali, a policija sada traži svedoke. Gradonačelnik sada traži hitne razgovore sa nemačkim konzulom za Majorku, Sabinom Lamers, u neobičnom potezu da zatraži pomoć u sprečavanju nemačke invazije. U očajničkoj izjavi, gradonačelnik je čak zatražio da se postave bilbordi sa natpisom na nemačkom "da li su Nemci civilizovani narod".

Gospodin Noguera tvrdi: "Neće biti da ljudi dolaze ovamo i rade stvari koje nikada neće raditi u svojoj zemlji. Treba naglasiti: To je samo mali broj ljudi". "Ali oni stvarno mogu da ostanu kod kuće što sde mene tiče. Mogu da zamislim da je to sramota za mnoge Nemce, kako se neki od njihovih zemljaka ponašaju u Majorci".

Kurir.rs/Express.co.uk

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 21 EPIZODA: Pogledajte kakvim naoružanjem raspolažu Hrvatska i Slovenija!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track