(VIDEO) DRAMATIČAN RASPLET POGIBIJE NA NAJOPASNIJEM AERODROMU: Čudo je da je samo jedna osoba nastradala, turisti sami uleću u motore
Foto: Youtube Screenshot/Kai A Hortman

glupost nema granica

(VIDEO) DRAMATIČAN RASPLET POGIBIJE NA NAJOPASNIJEM AERODROMU: Čudo je da je samo jedna osoba nastradala, turisti sami uleću u motore

Planeta -

Žena iz Novog Zelanda umrla je na karipskom ostrvu Sent Marten nakon što je eksplozija iz snažnog mlaznog motora oborila na zemlju.

Incident se desio na čuvenom međunarodnom aerodromu "Princes Džulijana", koji se nalazi na svega nekoliko metara od plaže. Putnici mogu doći do ograde aerodroma dok avioni sleću.

Policija je rekla da je 57-godišnja žena bila kod ograde pre nego što su mlaz vazduha bacio nazad, što je dovelo do ozbiljnih povreda. Odvedena je u bolnicu na lečenje, ali je umrla kasnije.

Poseban deo plaže na holandskoj teritoriji je popularan kod turista, delom zato što avioni nisko lete iznad nje. Početak piste je udaljen samo 50 metara od ograde na Maho plaži i približno istoj udaljenosti od vode.

Postoje znaci upozorenja na području koji upozoravaju turiste da ne budu u blizini ograde zbog opasnih eksplozija vazduha. Uprkos opasnosti, veliki broj video snimaka koji se cirkulišu na internetu pokazuje turistima koji se drže ograde kako bi sprečili da ih mlaz ne obori - a u nekim slučajevima, skoro da se dižu sa zemlje.

Novine su posle jučerašnje tragedije objavile da se ona desila posle sletanja Boinga 737. U saopćenju, policija Sent Martene kaže da svakodnevno posećuju područje kako bi obeshrabrala turiste da se drže ograde na pisti.

Kurir.rs/BBC

Foto:Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KOŠMAR! Avion pada na automobile, a oni zaglavljeni u koloni!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track