NIJE NI SREDNJU ŠKOLU ZAVRŠILA, A RAZVILA IMPERIJU: Ova žena je najbogatija na svetu, a kada čujete koliko novca ima...
Foto: Profimedia

SAMA STEKLA SVOJE BOGATSTVO

NIJE NI SREDNJU ŠKOLU ZAVRŠILA, A RAZVILA IMPERIJU: Ova žena je najbogatija na svetu, a kada čujete koliko novca ima...

Planeta -

Često čujemo kako ocena nije merilo znanja i simpatične su nam vesti o poznatim bogatašima koji nisu bili baš najbolji u školi. Iako je obrazovanje veoma važno, jedna žena iz Kine nam pokazuje da možete biti i delimično samouki i neverovatno napredovati.

Žou Kunfei (47) je najmlađa žena milijarder na svetu, a celo bogatstvo je stekla svojim radom i trudom. Nije nikakva bogata naslednica niti je iko drugi finansijski pomagao. Čak nema ni formalno obrazovanje.

foto: Profimedia

Ona je osnivač i član izvršnog odbora firme Lens tehnolodži koja pravi ekrane za Ajfon.

Kada se njena firma pojavila na tržištu i postala opšte poznata 2015. godine, to ju je učinilo ne samo najmlađom već i najbogatijom ženom na svetu koja je sama stekla sve što poseduje.

Zaista impresivna biografija za nekoga ko je napustio školu u 16. godini kako bi radila u fabrici sočiva za satove.

Njena neverovatna priča počinje 1993. kada je imala 22. godine. Tada je pokrenula sopstvenu kompaniju za pravljenje određenih delova za satove.

"Tokom perioda naglog kineskog ekonomskog rasta, postojale su razne mogućnosti za preduzetnike, uključujući i ćene. To mi je pomoglo da razvijem svoj biznis", rekla je.

2015. godine za magazin Tajms je izjavila da je radije htela da radi nego da se uda u 16-oj, poput većine devojaka iz njenog sela.

Pre petnaestak godina počela je da radi u industriji telefona i ubrzo su mnogi veliki proizvođači naručivali od nje. Danas, njena kompanija vredi oko 10 milijardi evra i ima 32 fabrike u kojima je zaposleno više od 90.000 ljudi.

Kunfei je udata i ima dvoje dece iz prethodnog braka, ali kaže da uspeva da uskladi porodični i poslovni život.

Kurir.rs/Metro.co.uk Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track