ODVELI KRAVE NA ISPAŠU 1942. I NIKAD SE NISU VRATILI: Konačno otkrivena jeziva sudbina švajcarskog bračnog para
Foto: profimedia-0309826139

ostavili sedmoro dece

ODVELI KRAVE NA ISPAŠU 1942. I NIKAD SE NISU VRATILI: Konačno otkrivena jeziva sudbina švajcarskog bračnog para

Planeta -

Zamrznuta tela koja su nestala pre 75 godina u Alpima pronašli su radnici zaduženi za održavanje žičare, prenose švajcarski mediji.

Tela Marselina i Fransin Dumolin, roditelja sedmoro dece, pronađena su savršeno očuvana u blizini žičare u selu Šandolin u jugozapadnoj Švajcarskoj. Ovaj bračni par je odveo svoje krave na ispašu na livadu 15. avgusta 1942. godine i nikada se nisu vratili. "Ceo život smo ih tražili, bez prestanka. Hteli smo da im priredimo bar sahranu kakvu zaslužuju", rekla je njihova najmlađa kćerka Marselin Udri-Dumolin.

"Posle 75 godina čekanja i traženja, ova vest mi daje osećaj mira", rekla je ona. Policija je saopštila da su tela sa identifikacionim dokumentima nađena na 2.615 metara nadmorske visine, a biće urađena i DNK identifikacija. "Tela su ležala jedno do drugog, muškarac i žena obučeni u odeću koja se nosila u vreme Drugog svetskog rata", rekli su iz kompanije Glasier 3000 koja održava žičare, a čiji radnici su pronašli tela. Tela su savršeno očuvana i ništa od njihove imovine ili dokumenata nije nedostajalo.

Obućar Marselin i učiteljica Fransin imali su 40 i 36 godina kada su nestali, a iza sebe su ostavili pet sinova i dve kćerke. "Bio je to prvi put da je mama otišla na takav zadatak sa ocem, jer je uvek bila trudna i nije mogla da se penje glečerom. Neću nositi crninu na sahrani. Belo je mnogo prikladnije jer predstavlja nadu koju ja nikad nisam izgubila", rekla je Marselin. Deca su, nakon nestanka roditelja, predata rodbini i iako su održavali kontakt, vremenom su postali stranci.

Kurir.rs / Klix.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track