(VIDEO) AL KAPONE JE KRIO NEVEROVATNU TAJNU: Njegov rođeni brat Vićenco bio je FBI agent zadužen za prohibiciju
Foto: Printscreen Youtube

Brat protiv brata

(VIDEO) AL KAPONE JE KRIO NEVEROVATNU TAJNU: Njegov rođeni brat Vićenco bio je FBI agent zadužen za prohibiciju

Planeta -

Džejms Vinćenco Kapone je bio najstariji brat Al Kaponea, popularnijeg Skarfejsa ili kralja gangstera.

Kada je imao 16 godina, Vićenco je napustio porodičnu kuću u Bruklinu i preselio se u Nebrasku da bi se pridružio cirkusu. Kapone je sakrio svoje italijanske korene i radio je na gubitku akcenta u Bruklinu.

Na početku Prvog svetskog rata, on je otišao u vojsku i služio u Francuskoj gde je zarađivao kao poručnik.

Nakon rata, Džejm Vićenco Kapone je zakonski promenio ime u Ričard Džejms Hart u čast njegovog omiljenog filmskog idola Vilijama S. Harta.

Ironično, početkom dvadesetih godina 20. veka dok je kriminalno carstvo njegov mlađeg brata Al Kaponea bilo u usponu, Vićenco je postao federalni agent za prohibiciju u Homeru, državi Nebraska. Bio je poznat po nekoliko uspešnih napada na krijumčare alkohola, zbog čega je najstariji brat Skarfejsa zaradio nadimak Dva pištolja Hart.

Nažalost, njegov mlađi brat je već bio toliko prepoznatljiv kao gangster i toliko ozloglašen pa je ubrzo otkriveno Hartovo srodstvo sa Al Kaponeom. Hart je zajedno sa svojom porodicom bio prisiljen da se preseli iz Homera.

Sredinom dvadesetih godina Hart je postao specijalni agent Biroa za indijanske poslove i dodeljen je rezervatu Čejena u Južnoj Dakoti. Kasnije je bio postavljen u rezervat Spokane u Vašingtonu.

On se vratio u Homer kao agenta za prohibiciju 1931. godine. Umro je u Homeru 1952. godine od srčanog udara u 60. godini života.

(Kurir.rs/Thevintagenews)

Foto Printscreen Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Najbrža pljačka u istoriji! Za tren oka slučajni prolaznici postali opasni razbojnici!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track