(VIDEO) POBUNA U BRITANSKOM ZATVORU VAN KONTROLE: Rulja od 250 naoružanih robijaša preuzela deo zgrade!
Foto: Twitter/GreatIIdas

dramatično

(VIDEO) POBUNA U BRITANSKOM ZATVORU VAN KONTROLE: Rulja od 250 naoružanih robijaša preuzela deo zgrade!

Planeta -

Već dva dana traje pobuna zatvorenika u britanskom zatvoru u Hertfordšajeru. Prema izjavama zvaničnika oni su preuzeli jedno krilo zatvora, a u tu ustanovu su poslati specijalni timovi za razboijanje pobune.

Portparol Ministarstva pravde tvrdi: "Posebno obučeno osoblje je poslato u zatvor Maunt da reši incident koji uključuje veliki broj zatvorenika".

Zatvor Maunt, u blizini Hemel Hempstead, otvoren je 1987. godine i i spada u kategoriju C - malih zatvora. U krilu koje su oteli robijaši veruje se da boravi između 200 i 250 zatvorenika koji služe kratke kazne ili im je do kraja kazne ostalo manje od tri meseca.

Pre nego što je izbilo nasilje u ponedeljak, nezavisni nadzorni odbor je objavio svoj godišnji izveštaj u uslovima u zatvoru u kome stoji da ustanova ima premalo čuvara.

Procenjuje se da je bilo potrebno još 24 čuvara da bi se popunio broj od 134 koliko je neophodno za funkcionisanje zatvora. U izveštaju se takođe tvrdi da je nasilje bilo u konstantnom porastu, i da je droga bila "na izvolte".

Kurir.rs/BBC

Foto: Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track