(VIDEO) PUCNJAVA U LOS ANĐELESU: Ispalio šaržer na kineski konzulat pa se ubio!
Foto: Printscreen Youtube

drugi napad

(VIDEO) PUCNJAVA U LOS ANĐELESU: Ispalio šaržer na kineski konzulat pa se ubio!

Planeta -

Naoružani muškarac otvorio je vatru u blizini zgrade kineskog konzulata u Los Anđelesu, a zatim se ubio u automobilu koji je bio parkiran nedaleko od Konzulata.

Napad na zgradu konzulata dogodio se oko šest sati ujutro, pre početka radnog vremena, a policijski službenik Majkl Lopez izjavio je da nije bilo povređenih. Lopez je rekao da je napadač pronađen mrtav u svom automobilu i da su na zgradi vidljivi brojni tragovi od metaka.

U kratkom saopštenju posle incidenta, u kineskom konzulatu su izrazili zabrinutost i pozvali SAD da preduzme sve neophodne mere kako bi zaštitili sigurnost zgrade i diplomata koji su zaposleni u Konzulatu. Kina je pozvala SAD i da istraži slučaj.

Kineska državna novinska agencija prenela je da je reč o napadaču starom oko 60 godina, najverovatnije azijskog porekla, koji je ispalio najmanje 17 metaka koji su oštetili prozore i fasadu na zgradi kineskog Konzulata.

Sličan incident dogodio se i 2011. godine kada je uhapšen naturalizovani Amerikanac poreklom iz Kine, koji je otvorio vatru na istu zgradu. U tom incidentu nije bilo povređenih.

Kurir.rs/Dejli njuz

Foto printscreen youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track