(VIDEO) DRAGI, ODBEGLI KRIMINALCI: Najtraženijim razbojnicima Evropol šalje šarene razglednice!
Foto: Evropol, Foto: Europol

URNEBESNO

(VIDEO) DRAGI, ODBEGLI KRIMINALCI: Najtraženijim razbojnicima Evropol šalje šarene razglednice!

Planeta -

Evropske policijske snage poslale su u okviru nove kampanje "duhovite" razglednice najtraženijim odbeglim evropskim kriminalcima uz želje da se što pre vrate.

"Dragi Arture, belgijski pomfrit je najbolji i znamo da ti nedostaje. Vrati se da uživaš u njemu - imamo lepo iznenađenje za tebe", kaže se u razglednici belgijske policije.

Upotpunjena likom manekena Pisa, porcijom pomfrita i čašom piva, razglednica je adresirana na Artura Navrockog osuđenog za trgovinu drogom koji je u bekstvu.

Kampanja letnjih razgledica Evropola objavljena je danas u okviru inicijative da se uhvate evropski najtraženiji kriminalci.

"Dragi Faruk, sigurno znaš da je život najbolji u slatkoj Francuskoj. Nadamo se da ćeš nam se vratiti uskoro", piše na razglednici francuske policije uz sliku Ajfelovog tornja i pozdrav na francuskom: "nedostaješ nam!".

Faruk Hači osuđen je 2009. godine u odsustvu na 20 godina zatvora zbog nekoliko oružanih pljački.

U pozadini duhovite kampanje nalazi se namera Evropola da pozove građane da pogledaju sajt agencije u nadi da će tako moći da se ući u trag traženim kriminalcima.

"I dok većina nas uživa u zasluženom letnjem odmoru, kriminalci ne prave pauzu u kriminalu. Turističke destinacije su popularna mesta za skrivanje kriminalaca", kaže se u saopštenju Evropola.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Foto: Printscreen Evropol

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

„Žestoki momci“ 60-ih i 70-ih godina !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track