Najnovije vesti

MAKRONOVA SUPRUGA NIJE BAŠ OMILJENA: Evo zašto je 160.000 Francuza potpisalo peticiju protiv prve dame
Foto: Reuters, Foto: Reuters

BRIŽIT NA UDARU JAVNOSTI

MAKRONOVA SUPRUGA NIJE BAŠ OMILJENA: Evo zašto je 160.000 Francuza potpisalo peticiju protiv prve dame

Planeta

Više od 160.000 ljudi potpisalo je peticiju objavljenu na internetu protiv dodeljivanja formalnog statusa prve dame supruzi francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Peticija je postavljena na sajtu ćange.org pre dve nedelje, a zaheva da nikakav novac iz državne kase ne bude izdvojen za ulogu prve dame koju je Makron, tokom kampanje uoči svoje pobede na predsedničkim izborima u maju, obećao da će uvesti za svoju suprugu Brižit.

"Brižit Markon trenutno ima tim od dva ili tri pomoćnika, kao i dve sekretarice i dva bezbednosna agenta. To je dovoljno", navodi se u peticiji, koja je do danas sakupila 160.000 potpisa.

Makron (39) je obećao da će uvesti tu poziciju za svoju 64-godišnju surpugu kako bi joj obezbedio jasan status, ali je obećao i da ona neće biti plaćana iz državnih fondova.

Krajnje levičarski protivnici predsednika Makrona u parlamentu već su protestovali protiv tog plana u trenutku kada vlada smanjuje budžet i sprema se da usvoji novi zakon kojim će poslanici biti onemogućeni da zapošljavaju članove svoje porodice kao pomoćnike.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Foto: Reuters

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...