(VIDEO) HOROR NA KRSTARENJU: Ove misteriozne smrti na kruzerima šokirale su svet!
Foto: Printscreen Youtube

Kao na filmu strave i užasa

(VIDEO) HOROR NA KRSTARENJU: Ove misteriozne smrti na kruzerima šokirale su svet!

Planeta -

Krstarenje zvuči kao idealan odmor - putovanje morskim prostranstvima uz prelepe prizore, kupanje i sunčanje i odličnu hranu, no stvarnost često zna da bude drugačija. Krvava uistva, nestanci pod nerazjašnjenim okolnostima i slični događaji nisu radnja nekog horor filma, već stvarni slučajevi koji su šokirali svet.

foto: Printscreen Facebook

Neki putnici na brodu Princes Kruisesa iz Aljaske čuli su ženske krike u noći 25. jula, ali mislili da je u pitanju igra zagonetke rešavanja ubistva, koje je za njih već ranije organizovalo osoblje zaduženo za animiranje gostiju na putovanju. Međutim, ubrzo je beživotno telo 39-godišnje Kristi Manzanares pronađeno na podu njene kabine. Ova majka troje dece imala je ranu na glavi iz koje je krv prskala po celoj sobi.

"Nije htla da prestane da mi se smeje", rekao je njen muž, Kenet Manzanares posle hapšenja. Kristina porodica javno je žalila za "dobrom majkom, ćerkom, sestrom i prijateljicom". Kenet, koji je osuđen na doživotnu robiju, izjavio je za medije "moj je život gotov".

Nestala bez traga

Bivši advokat Loni Kokontes bio je razveden od Miki Kanesaki (52), ali je par zajedno otputovao na krstarenje 2006. Ono, međutim nije prošlo idilično. "Miki je na njemu zauvek nestala. Posle nekoliko dana, njeno telo pojavilo se u talijanskim teritorijalnim vodama, a njen bivši suprug se već vratio u SAD.

Obdukcija je utvrdila da je uzrok smrti utapanje, a Kokonates je na krstarenju upoznao ženu koja mu je postala nova supruga. Sve te okolnosti navele su policiju da uhapsi Kokontesa, jer je otkriveno da je smrću supruge stekao njenu imovinu vrednu milion dolara. Još uvek čeka suđenje i odbija ikakvu upletenost u njenu smrt, tvrdeći da je samo nestala s broda dok je on bio u kabini, insinuirajući da se možda sama bacila preko ograde.

Grk Jorgos Skiadopulos (31) pomorski inženjer koji je radio na luksuznim krstarenjima upoznao je Džuli Skili dok je bila na krstarenju Karibima sa svojim suprugom 1997. Proganjao je pozivima i udvarao joj se. Kada je napustila supruga, Jorgos je posetio u njenom domu u Nju Džersiju, i tada su odlučili da se ona preseli kod njega u Grčku, ostavljajući ćerku da živi sa ocem. Međutim ubrzo je požalila. U januaru 1999. par se posvađao zbog njegove ljubomore i Jorgos je prizna da je Džuli. Zatim joj je odrezao glavu i zapalio ostatke tela. Osuđen je na doživotnu robiju.

Robert Džon Mekgil neprestano je pio u meksičkom Kabo San Lukasu tokom petog dana krstarenja sa svojom suprugom, ljubavlju još iz srednjoškolskih dana. Bio je toliko pijan da se nije kasnije sećao zašto je zadavio suprugu u njihovoj brodskoj kabini 14. jula 2009.

foto: Printscreen Facebook

Posle toga se presvukao, popeo na palubu i zapalio cigaretu, a kad ga je drugi par koji su upoznali na krstarenju pitao gde mu je supruga, hladnokrvno je rekao da je ubio. Ovaj učitelj je 2010. osuđen na doživotni zatvor posle priznanja ubistva, a na njenom telu pronađeno je bezbroj modrica i povreda.

Alisa Ker imala je 20 godina u oktobru 2011. i u već poodmakloj trudnoći, koju je krila. Ona je sa prijateljima otišla na krstarenje Karibima. Na brodu se i porodila u kupatilu svoje kabine, i rodila devojčicu. Nikoga nije zvala u pomoć, a posle porođaja zamotala je bebu u peškir i ostavila ispod kreveta, gde su je kasnije mrtvu pronašle spremačice. Lekar je zaključio da je dete rođeno živo, bez defekta i bolesti, a Alisa je priznala ubistvo izvlačeći se na neuračunljivost.

"Trebala sam da potražim pomoć", rekla je na suđenju. Osuđena je na lečenje u psihijatrijskoj ustanovi.

U sprnju 2005. Britanac Džordž Smit (26) sa svojom novopečenom suprugom izabrao je za bračno putovanje, krstarenje od Grčke do Turske. Ali u jednom trenutku on je pao u more. Prema izjavama svedoka, čuli su kako se par glasno svađa između 4 i 5 ujutro, a posle toga se njegova žena navodno vratila u kabinu.

Par je celu noć pio, a mnogi su verovali da je Džortdž ubijen. FBI je istragu držao otvorenom 10 godina, ali nisu mogli da dokažu da je reč o ubistvu. Njegovo telo nikad nije pronađeno.

Na kraju jedanaestodnevnog krstarenja Mediteranom, Li Jinglaj, njen suprug Daniel Beling i njihovo dvoje male dece isplovili su 2. februara iz italijanske luke Čivitavekja. Međutim Li nisu mogli nigde da pronađu na brodu. Njen mobilni, novčanik i prtljag ostali su u kabini.

Muž je mislio da je odlučila da ranije završi odmor, jer je i ranije pretila da će to d auradi, zbog njihovih svađa. Ipak, italijanske vlasti nisu poverovale u tu priču pa su ga uhapsili na aerodromu. Preko svog advokata, odbio je svaku umešanost u slučaj, On se još uvek se nalazi u italijanskom zatvoru dok traje istraga.

Kurir.rs/express.hr

Foto printscreen youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track