NOVI DETALJI SMRTI LEPE UKRAJINSKE POSLANICE: Jedini svedok nesreće je ćerkica, a prijatelji veruju da je ubijena
Foto: Youtube/Printscreen

POGINULA U HRVATSKOJ

NOVI DETALJI SMRTI LEPE UKRAJINSKE POSLANICE: Jedini svedok nesreće je ćerkica, a prijatelji veruju da je ubijena

Planeta -

Osmogodišnja ćerka poznate ukrajinske političarke i advokatice, 38-godišnje Irine Berežnaje koja je poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u subotu u Hrvatskoj, napustila je u pratnji oca Opštu bolnicu u Zadru. Devojčica je srećom pretrpela lakše povrede, a pojedini Irinini prijatelji tvrde da je čak udes bio namešten.

Devojčica je izašla iz bolnice svega desetak sati posle nesreće u kojoj je poginula bivša poslanica u ukrajinskom parlamentu, kao i 38-godišnji Bugarin, vozač automobila nemačkih registarskih tablica Petar Iliev Petrov.

Sumnja se da je Iliev Petrov upravljajući "mercedesom" bugarskih tablica, vozeći u smeru Posedarja, iz još neutvrđenih razloga automobilom skrenuo sa puta na nizbrdici posle blaže krivine.

U jednom je trenutku prešao preko zaustavne linije i udario u metalnu zaštitnu ogradu po kojoj je jedno vreme bočno vozio. Vožnja po metalnoj ogradi završila se snažnim udarcem u metalni stub oko kojeg se automobil okrenuo, a nakon toga i prevrnuo. Od siline udara, Iliev Petrov poginuo je na licu mesta dok je 38-godišnja Irina bila živa, sat i po vremena nakon njegove smrti, dok su je iz potpuno smrskanog automobila izvlačili vatrogasci.

Irinina ćerka Danijel bila je vezana pojasom što joj je spaslo život. Prema preliminarnoj verziji, uzrok nesreće je bio vozačev san, a svedoci navode da je prizor bio strašan.

"Vatrogasci su dva sata morali da seku automobil. Dugo se takva nesreća nije dogodila", izjavili su.

Samo dan pre tragedije Irina, koja je živela u Kijevu i koja je 13. avgusta trebalo da proslavi 39. rođendan, na društvenim mrežama objavila je fotografiju iz Monte Karla gde je bila gost na zabavi poznate dizajnerke.

Vest o tragičnoj smrti lepe ukrajinske političarke izazvala je buru na društvenim mrežama na kojima se čak navodi da je zbog njenih levičarskih stavova nesreća bila nameštena. Porodica je zbog toga blokirala komentare na Irininom profilu na društvenim mrežama. Njena smrt šokirala je brojne prijatelje koji navode kako je svet izgubio neverovatnu osobu.

"To je veliki gubitak ne samo za rodbinu nego za celu zemlju. Ne želimo da verujemo. Irina je bila poput cveta. Mislio sam da nije lepo biti tako lep u parlamentu. Ali Ira je bila besprekorna u svakom smislu", samo su neki od komentara.

Poznato je da je mlada žena bila prijatelj s mnogim zvezdama ruske estrade, a najbliže poznanstvo vezivalo ju je uz poznatu ukrajinsku pop pevačicu Ani Lorak koja je svojevremeno zastupala Ukrajinu na Evroviziji. Rođena je u Lugansku, a diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kijevu. Pre nekoliko godina Berežnaja je otišla iz politike i postala aktivista za ljudska prava.

Kurir.rs/Jutarnji Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kriminalci koji su obeležili 90-te!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track