(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) DECA ZVERI: Dečak (8) se obesio posle zlostavljanja u školi, nastavnici ćutali kao da se ništa nije desilo!
Foto: Printscreen Facebook

užasno vršnjačko nasilje

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) DECA ZVERI: Dečak (8) se obesio posle zlostavljanja u školi, nastavnici ćutali kao da se ništa nije desilo!

Planeta -

Roditelji osmogodišnjeg dečaka optužili su njegovu školu u Sinsinatiju za samoubistvo koje je nkjihov sin izvršio posle brutalnog zlostavljanja. Roditelji Gabriela Tajea tužili su osoblje osnovne škole Karson, jer je dopustilo i prikrilo zlostavljanje nesretnog dečaka.

Advokati su izjavili da Gabrielova majka nije ni znala da je njeno dete žrtva zlostavljanja u školi dok nije dobila e-mail detektiva koji je opisao stravičan napad na dečaka kod školskog toaleta.

Dva dana posle napada, Gabriel se obesio objesio kravatom u svojoj sobi.

Školske sigurnosne kamere snimile su zlostavljanje dečaka, a službenici su početkom maja objavili uznemirujući video.

Jedan od učenika ga obara na patos, a Gabriel pada u nesvest, drugi učenici tada počinju da ga gaze. Dečakova majka Kornelia Rejnolds bila je potpuno slomljena kada je saznala da joj je dete terorisano u školi.

"Da je škola bila iskrena od početka, majka bi saznala koliko je opasna za njenog sina i nikada mu više ne bi dopustila da se vrati", izjavila je njena advokatica.

Direktor škole je dobio premeštaj, a upravnik je penzionisan. Zamenik direktora je podneo ostavku. Roditelji ostalih učenika su izjavili da se nadaju da će "sudska tužba dovesti do pozitivnih promena".

Tužioci su zatvorili istragu bez podizanja optužnice zbog dečakove smrti, koja je službeno proglašena samoubistvom. Roditelji su u tužbi naveli da Gabriel "nije bio popularan među vršnjacima, ali je bio dobro dete. Bio je pametan, voleo je da uči, dobijao dobre ocene i izbegavao svađe".

Popustio je u školi na početku trećeg razreda, ali roditelji tvrde da nisu imali razloga da sumnju da je suicidan.

Kurir.rs/index.hr

Foto printscreen facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track