DECA SU MI STAVILA BOMBU U PRTLJAG: Hteo da prokrijumčari eksplozivnu napravu avionom u Italiju, pa pokušao da se opere!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

PROGLAŠEN KRIVIM

DECA SU MI STAVILA BOMBU U PRTLJAG: Hteo da prokrijumčari eksplozivnu napravu avionom u Italiju, pa pokušao da se opere!

Planeta -

Muškarac koji je pokušao da prokrijumčari improvizovanu eksplozivnu napravu na let sa britanskog aerodroma u Mančesteru, proglašen je krivim zbog posedovanja eksploziva sa namerom ugrožavanja života.

Nadem Muhamed (43) je 30. januara pokušao da se ukrca na let Rajanera za Italiju kada je obezbeđenje aerodroma otkrilo eksplozivni uređaj skriven u njegovom prtljagu.

Bomba je bila dizajnirana tako da se aktivira ručno.

Obezbeđenje je tada zaplenilo eksplozivni uređaj, a njemu je dozvoljeno da nekoliko dana kasnije, tačnije 5. februara, odleti za Italiju.

On je, ipak, uhapšen po povratku u Britaniju 12. februara.

Muhamed tvrdi da je jedno od njegove dece, od kojih najstarije ima 11 godina, verovatno stavilo bombu u njegov prtljag, ali tužioci poručuju da je on nameravao da aktivira uređaj tokom leta.

"Motiv Nadema Muhameda za unošenje ovog uređaja u avion ostaje nepoznat. Ipak, jasno je da su posledice mogle da butu katastrofalne", izjavila je šefica britanskog tužilaštva za borbu protiv terorizma, Sju Heming.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track