Najnovije vesti

PROFESORKA IZBAČENA IZ ŠKOLE ZBOG SEKSA SA UČENICOM: Svi su mi savetovali da to ne radim, ali nisam uspela da zadržim profesonalni odnos
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

SVE JE PRIZNALA

PROFESORKA IZBAČENA IZ ŠKOLE ZBOG SEKSA SA UČENICOM: Svi su mi savetovali da to ne radim, ali nisam uspela da zadržim profesonalni odnos

Planeta

Profesorki glume iz Eseksa u Engleskoj zabranjeno je bavljenje nastavničkim poslom pošto je priznala da je imala seksualne odnose s učenicom u svom automobilu kada je vodila na izvođenje mjuzikla.

Sara Barton je priznala da je bila u seksualnoj vezi s neimenovanom učenicom u školi u Eseksu i da nije uspevala da održi profesionalan odnos.

U školi je radila od septembra 2007. do jula prošle godine i bila je šefica Odseka za dramu i ples, a učenicu je vodila na mjuzikl "Matilda" u London tokom polugodišta, premda su joj prijatelji savetovali da to ne radi.

Odbor za suspenziju uzeo je u obzir da je Barton veoma cenjena nastavnica, i da se incident dogodio kao posledica ozbiljnih privatnih problema. Posle saslušanja profesorke zabranjeno dalje predavanje u školama najmanje do 2022. kad će se razmotriti ukidanje zabrane.

Alan Mejrik iz Ministarstva obrazovanja rekao da je "bilo je bezbroj prilika kad je nastavnica mogla da prekine vezu. Ovo je bila seksualna veza koja se nastavila uprkos upozorenjima kolega, a ne izolovani događaj.".

(Kurir.rs/ Dejli star) Foto: Profimedia/ Ilustracija

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...