AUTOM ULETEO U RESTORAN U PARIZU: Stradalo dete, sumnja se na terorizam!
Foto: Twitter

DRAMA

AUTOM ULETEO U RESTORAN U PARIZU: Stradalo dete, sumnja se na terorizam!

Planeta -

Osmogodišnja devojčica je poginula, a najmanje šest osoba je povređeno kada je automobil uleteo u piceriju u departmanu Sena i Marna u pariskom regionu.

Prema prvim informacijama, policija tvrdi da je vozač hteo da izvrši samoubistvo, i da nije reč o terorističkom napadu. Prema pisanju medija, vozač je uhapšen, i on je policiji priznao da je hteo da se ubije. U automobilu je takođe pronađeno oružje.

Francuski ministar unutrašnjih poslova je zvanično izjavio da napad nije povezan sa terorizmom.

Istražitelji veruju da je reč o namernom aktu, ali da je očigledno da nema veze da terorizmom, preneo je AFP saopštenje javnog tužioca u Mou.

Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova, u međuvremenu, je saopštilo da je vozač koji je uleteo u piceriju očigledno ima samoubilačke namere i da se veruje da incident nije povezan sa terorizmom, preneo je AP.

Prema rečima portparola Ministarstva unutrašnjih poslova Pjer-Anrija Brandea, muškarac koji je uleteo u piceriju je rođen 1985. godine i veruje se da je pokušao da počini samoubistvo prošle sedmice.

Brande je rekao da je četvoro ljudi teže povređeno i još osmoro zadobilo lakše povrede.

Kako je izjavio neimenovani policijski zvaničnik, vozač je bio psihološki nestabilan i nije imao policijski dosije i dodao da policija ne traga za pomagačima.

U Francuskoj je vanredno stanje na snazi od novembra 2015, kada su izvedeni teroristički napadi u Parizu u kojima je poginulo 130 osoba.

Tamošnji mediji javljaju da je vozač namerno uleteo u piceriju u Sept-Sortsu.

U trenutku incidenta, picerija je bila puna gostiju. Jedan od svedoka je izjavio da je "bmw" velikom brzinom i sa očiglednom namerom uleteo u piceriju.

Ipak, za sada još nema potvrde da se radi o terorističkom napadu.

Francuska i brojne druge zemlje su u strahu od smrtonosnih napada automobilima na civile.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track