ISTRAŽIVANJE ŠOKIRALO ZAPADNE ŽENE: Dame u komunizmu su imale više orgazama, nego one na zapadu Evrope
Foto: Profimedia

razlike

ISTRAŽIVANJE ŠOKIRALO ZAPADNE ŽENE: Dame u komunizmu su imale više orgazama, nego one na zapadu Evrope

Planeta -

Pojedinci pamte da su istočni blokovi nekada imali mnogo prava i privilegije, čak veće nego u pojedinim tadašnjim liberalnim demokratijama, uključujući ponegde i velika državna ulaganja u obrazovanje i obuku, radnu snagu, izdašne naknade za porodiljsko odsustvo i decu.

Međutim, postoji jedna prednost koja nije dobila neophodnu pažnju, a to je da su žene za vreme komunizma uživale u više seksualnog zadovoljstva, piše Njujork tajms.

Uporedno sociološko istraživanje istočnog i zapadnog dela Nemačke, sprovedeno nakon ponovnog ujedinjenja 1990. godine, otkrilo je da su žene u Istočnoj Nemačkoj imale dvostruko više orgazama nego žene zapadne Evrope.

Istraživači su se oduševili ovim disparitetom u prijavljenom seksualnom zadovoljstvu, posebno zbog toga što su žene iz Istočne Nemačke patile od ozloglašenog dvostrukog tereta - formalnog zaposlenja i kućnog rada.

Suprotno tome, posleratne žene zapadne Nemačke su ostale u kući i uživale su u svim uređajima koji pomažu u radu, a koji su proizašli iz bučne kapitalističke ekonomije.

Ali, imale su manje seksa nego žene koje nisu imale tako lagodan život.

(Kurir.rs/Klix.ba)

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track