VOĐI NEONACISTA DRAGO ŠTO JE UBIJENA DEVOJKA U ŠARLOTSVILU: To je bila gomila komunista, uopšte mi ne smeta što su nastradali
Foto: Prinstcreen Youtube

ZADOJEN MRŽNJOM

VOĐI NEONACISTA DRAGO ŠTO JE UBIJENA DEVOJKA U ŠARLOTSVILU: To je bila gomila komunista, uopšte mi ne smeta što su nastradali

Planeta -

Vođa organizacije iz Severne Karoline povezane sa Kju Kluks Klanom u razgovoru za WBTV rekao da mu je drago što je Heater Hejer ubijena u protestima koji su izbili u Šarlotsvilu tokom vikenda, prenosi Šarlotsvil obzerver.

Hejerova je ubijena u napadu automobilom koji je izveo Džejms Alen Filds, koji se zabio u grupu antifašističkih aktivista i povredio 19 osoba.

Filds je pripadnik grupe belih nacionalista koji su protestvovali protiv uklanjanja kipa Roberta E. Leja u praku u Šarlotsvilu.

U izjavi od ponedeljka uveče, čelnik Lojalnih belih vitezova Kju Kluks Klana, rekao je da mu je drago da je Hejer poginula u napadu.

"Na neki način mi je drago da su ljudi ranjeni i da je devojka umrla. To je bila gomila komunista, protestvovali su protiv slobode govora pa mi uopšte ne smeta što su nastradali", rekao je Džejms Mur za WBTV.

"Mislim da će biti sve više takvih događaja na skupovima belih nacionalista", naglasio je.

"Nalazili smo se tamo i videli smo mnoštvo komunističkih i antifašističkih zastava. Belcima je pun kofer dvostrukih merila u današnjoj Americi. Trebali bi da imamo pravo da izađemo i protestvujemo i trebao je to da bude miroljubiv protest. Za sve su krivi antifašisti i komunisti koji pokušavaju da nas spreče u tome", dodao je Mur.

(Kurir.rs/Index.hr)

Foto Printscreen Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Cifra da glava zaboli! Pogledajte vrednost srpske imovine na Kosovu koju je Priština otela!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track