(VIDEO) PREDSEDNIK SAD OSTAJE BEZ ZAŠTITE: Njegova porodica oterala tajnu službu u bankrot!
Predsednik Tramp okružen agentima tajne službe, Foto: Reuters, Foto: reuters 15.8.2017

loš proračun

(VIDEO) PREDSEDNIK SAD OSTAJE BEZ ZAŠTITE: Njegova porodica oterala tajnu službu u bankrot!

Planeta -

Tajna služba više ne može da priušti plaćanje agenata potrebnih za zaštitu predsednika Trampa i njegove porodice zbog prevelikog broja štićenih i čestih putovanja, navodi JU ES EJ Tudej. "Predsednik ima veliku porodicu, a naša odgovornost je potrebna po zakonu", rekao je Randolf ALs, direktor službe, u intervjuu "Ju Es Ej Tudej". "Ne mogu to da promenim. Nemam fleksibilnost. '' Als je rekao da je više od 1.000 agenata već premašilo nmaksimalne plate zbog dodataka za prekovremene sat, a to je oko trećine radne snage agencije. Kao rezultat toga, direktor će razgovarati sa članovima Kongresa da podignu maksimalne plate sa 160.000 dolara godišnje na 187.000 dolara za ostatak Trampovog prvog mandata, navodi se u izveštaju.

Agencija je takođe morala da se suoči sa čestim putovanjem predsednika na njegova imanja duž istočne obale na Floridi, Virdžiniji i Nju Džersiju, kao i odmore drugih članova njegove porodice, navodi se u izveštaju.

U aprilu, CBS Njuz je objavio da putoivanja predsedničkim avionom nado odmarališta Mar-E-Largo koištaju 700.000 dolara. Tajna služba štiti 18 članova porodice predsednika, sa ukupno 42 osobe, navodi se u izveštaju. Tokom administracije Obame, agenti su štitili 31 osobu.

Kurir.rs/CBS

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track