ZABORAVLJENA OAZA: Ovo je država sa najmanje turista na svetu, a ima samo jedan hotel
Foto: Profimedia

BILO BI ZABAVNO POSETITI OVO MESTO

ZABORAVLJENA OAZA: Ovo je država sa najmanje turista na svetu, a ima samo jedan hotel

Planeta -

Severno od Fidžija nalazi se netaknuta oaza s tek jednim hotelom i odličnim specijalitetima.

Tuvalu je idealna destinacija za one kojima smeta masovni turizam. Državicu koja se prostire na devet ostrva ukupne veličine 26 kilometara kvadratnih godišnje poseti oko 2000 registrovanih posetilaca.

Nalazi se severno od Fidžija, na pola puta između Havaja i Australije, što komplikuje putovanje.

Posle dugačkog leta iznad nepreglednog okeana ukazuju se ostrva načičkana palmama, a najveće među njima je Fongafale veličine 2,8 kvadratnih kilometara.

Turisti dolaze Fidži Erlajnsom, a smeštaj traže u jedinom hotelu na ostrvu, motelu ili privatnom porodičnom smeštaju. Hrana je jeftina, a restorani poslužuju ostrvske i kineske specijalitete.

Ponuda zavisi od namirnica koje pristižu brodom. Između ostrva nema letova, ali organizuju se izleti brodom koji prema željama gostiju uključuju i ronjenje.

Odlučite li se da otputujete u Tuvalu, zabavu možete potražiti u jednom od tri noćna kluba koja su otvorena tri dana nedeljno.

Poželite li da posetite skriveni raj u Tihom okeanu moraćete da požurite jer se nalazi na popisu najugroženijih ostrva koji bi zbog klimatskih promena i dizanja nivoa vode mogao uskoro da iščezne.

Kurir.rs/Punkufer.hr Foto:Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track