PROGOVORILI RODITELJI AMERIKANCA PRETUČENOG NA ZAKINTOSU: Želimo da njegove ubice budu iza rešetaka i to veoma dugo!
Foto: Youtube Printscreen

PRVI INTERVJU POSLE SMRTI SINA

PROGOVORILI RODITELJI AMERIKANCA PRETUČENOG NA ZAKINTOSU: Želimo da njegove ubice budu iza rešetaka i to veoma dugo!

Planeta -

Roditelji Bakarija Hendersona, mladića ubijenog na Zakintosu, saopštili su da su angažovali advokata, da će prisustvovati suđenju i da su, preko platforme "GoFundMe", prikupili više od 100.000 dolara za pokrivanje troškova.

foto: Youtube/Printscreen

U prvom intervjuu od smrti sina, roditelji ubijenog Amerikanca DŽil i Fil Henderson nisu imenovali srpske državljane kao počinioce zločina, ali je novinarka američke televizijske mreže CBS Gejl King navela da je njihov najmlađi sin ubijen posle svađe "u jednom srpskom baru", kao i da je jedna devojka u izjavi policiji rekla da je svađa otpočela kada je ona zatražila selfi sa Hendersonom, nakon čega je Srbin zapitao: "Zašto razgovaraš sa crncem"? i udario Hendersona u lice.

Roditelji Hendersona, međutim, navode da ne znaju kako je došlo do tuče.

"Mozda se desilo zbog toga što je on Amerikanac, a sve je rezultiralo tragedijom jednog crnog Amerikanca", rekla je njegova majka Džil na pitanje da li je u pitanju rasizam ili "samo nešto što je izmaklo kontroli".

Naslutila je, kako kaže, da nešto nije u redu kada je videla propušten noćni poziv iz američke ambasade.

foto: Youtube/Printscreen

"Nadala sam se da su pronašli njegov novčanik ili nešto slično. Bio je to poziv u gluvo doba noći, takve stvari ne želite, samo se nadate da nije ništa strašno, čak smo se pomolili pre nego što smo ih nazvali", dodaje.

AMER ME JE GLEDAO POPREKO, VREĐAO, A ONDA ME UDARIO FLAŠOM U GLAVU: Uhapšeni Srbin na Zakintosu ispričao kako je počeo HAOS I MASOVNA TUČA!

Hendersonovi su rekli da je Bakari voleo da putuje, kao i da se van domovine osećao mnogo sigurnije zbog "klime koja u SAD vlada prema mladim Afroamerikancima".

"Samo želimo pravdu za Bakarija. Pravda bi značila da su svi iza rešetaka i to na jako dug period", izjavila je njegova majka.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako je premijerkin brat zgrnuo milione evra, otkad je Ana na vlasti?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja