(VIDEO) OVO JE POSLEDNJI SNIMAK TERORISTA IZ BARSELONE PRE NAPADA: Samo par sati kasnije izveli su masakr
Foto: Twitter

SNIMLJENI NA BENZINSKOJ PUMPI

(VIDEO) OVO JE POSLEDNJI SNIMAK TERORISTA IZ BARSELONE PRE NAPADA: Samo par sati kasnije izveli su masakr

Planeta -

Omar Hičami, Hussein Abujakub i Musa Ukabir, napadači iz Španije snimljeni su kako se smeju i šale na benzinskoj stanici samo nekoliko sati pre napada. Oni su kasnije ubijeni u Kambrilsu.

Snimak je objavio španski dnevnik Ara. Mladići su istu benzinsku stanicu posetili četiri puta u istom danu kako bi napunili pri pripejd kartice. Na dan napada u trgovini su kupili kruh, omlete i svjetla. Kasnije su ih ubili policajci nakon što su sekirama i noževima napadali pešake.

Na snimku mladići, od kojih jedan nosi dres Real Madrida izgledaju normalno, odnosno, ni po čemu se posebno ne ističu. Ara piše da je snimak nastao u četvrtak u 16 sati, pre nego što je Junes Abujakub počeo napad kombijem. U napadu je ubijeno 15 ljudi, a više od 130 ih je povređeno. Sve je počelo u sredu 16. avgusta eksplozijom u Alkanaru. Zbog neplanirane eksplozije grupa je ranije krenula u napad. Četvorica osumnjičenih su uhapšeni, a jedan je u međuvremenu pušten na slobodu.

foto: Reuters

Katalonska policija objavila je u četvrtak da je formalno identifikovala poslednjeg člana džihadističke ćelije osumnjičene da je počinila napade u Kataloniji prošle nedelje, Jusefa Alu. On je ubijen u slučajnoj eksploziji njihove improvizovane bombe.

"Jusef Ala je drugo identifikovano telo u eksploziji u Alkanaru", objavila je policija.

"To je poslednji član ćelije čiji je identitet trebalo otkriti", dodaje se.

Ala bio je brat druge dvojice navodnih pripadnika ćelije - Saida (18), koga je ubila policija u Kambrilsu i Mohameda (27), koga je u utorak saslušao sudija i odlučio da pusti na slobodu pod sudskim nadzorom.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Twitter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako je premijerkin brat zgrnuo milione evra, otkad je Ana na vlasti?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track