(VIDEO) PRAVI MALI HEROJ: Dečak (2) je počeo da se davi u bazenu, ali onda se stariji brat prisetio omiljenog filma i spasao mu život
Foto: Youtube/Printscreen

POHVALIO GA ČAK I ČUVENI GLUMAC

(VIDEO) PRAVI MALI HEROJ: Dečak (2) je počeo da se davi u bazenu, ali onda se stariji brat prisetio omiljenog filma i spasao mu život

Planeta -

Dečak Džejkob O'Konor (10) iz Mičigena spasio je mlađeg brata koji je počeo da se davi u bazenu iskopiravši scenu iz svog omiljenog filma.

Mlađi brat Dilan (2) plutao je na površini bazena licem u vodi. Umesto da otrči po starije, Džejkob se setio scene iz filma "San Andreas".

Izvukao je brata iz vode i počeo da mu pruža prvu pomoć pritiskajući mu grudi kako bi ispumpao vodu, baš kako je video da to radi holivudska zvezda Dvejn Džonson, poznatiji kao "Rok".

Dilan je ubrzo prevezen u bolnicu gde se potpuno oporavio.

Kada je čuo za Džejkobov neverovatan podvig, Rok je na Tviteru napisao: "Džejkob - pravi heroj".

"Nemam reči, fascinirana sam onim što je uradio. Mnogo sam ponosna na njega", rekla je Krista O'Konor, majka dečaka.

Džejkob ipak nije sve to shvatio kao neki uspeh, već kao nešto što je bilo normalno da uradi, rekla je Krista. U sceni na filmu, koju je iskopirao, lik kojeg je Rok tumačio pokušavao je da spasi svoju ćerku.

"Bio sam uplašen kada sam video Dilana u bazenu. U mom omiljenom filmu sam video kako izgleda oživljavanje i sećam se da se devojčica davila. U većini filmova to rade. Prvo pokušaju da spasu osobu, a ako ne mogu idu po pomoć", ispričao je mali Okonor.

foto: Youtube/Printscreen

Nesreća se dogodila dok im je majka bila na poslu, a njih dvojicu i njihovog trećeg brata Gevina (8), čuvala je baka. Međutim, Dilan se išunjao. Kada je Džejkob primetio da nema Dilana, počeo je da ga traži i video da je uspeo da otključa vrata i uđe u baštu gde je hodao po ivici bazena.

Posle Džejkobove pomoći Dilan je izbacio malo vode iz pluća, ali kako se nije potpuno oporavio, otrčao je po pomoć.

"Bio je bez svesti i dva dana je bio u bolnici. Ali srećom nema moždanih oštećenja ili drugih poremećaja", rekla je njegova majka.

Kurir.rs/BBC Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Beba upala u kanalizaciju, spasioci bili bespomoćni, a onda je došao klinac sa divovskim srcem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track