(VIDEO) BUGARI ODBILI DA PUCAJU NA RUSE: Skandal na vojnoj vežbi NATO snaga u Rumuniji, pokušali sve da zataškaju!
Foto: Printscreen Youtube

istina ipak procurila

(VIDEO) BUGARI ODBILI DA PUCAJU NA RUSE: Skandal na vojnoj vežbi NATO snaga u Rumuniji, pokušali sve da zataškaju!

Planeta -

Tokom vežbe NATO snaga u Rumuniji, Bugarski vojnici su odbili da pucaju na mete sa oznakama koje podsećaju na ruske.

Vežba "Plemeniti skok 2017" održana je u junu u Rumuniji, a bugarski vojnici odbili su da pucaju na mete na kojima su bile oznake "jako slične ruskim", piše Global risrč. Manevri na kojima su učestvovali vojnici iz 11 država članica NATO-a nastavljena je tek pošto su mete prefarbane.

Rumunska vojska je objasnila da su za mete upotrebili stare bilborde iz tržnih centara, na kojima su bile slike koje "jako podsećaju na oznake ruskih oružanih snaga".

Mete su brzo prefarbane, a Bugarima je upućeno izvinjenje. Kako navode, NATO je odlučio da informacije o tom događaju ne budu obelodanjene, ali nakon što je slučaj ipak dospeo u javnost, niko se od zvaničnika severnoatlanske alijanse nije oglašavao.

"Global riserč" je kanadska mreža koja se, kako kažu, bavi "temama kojima neće niko drugi" , a to su najčešće teme o geopolitičkim zbivanjima u svetu.

Na sajtu ove mreže stoji da je reč o medijskoj organizaciji iz Montreala koja se bavi nezavisnim novinarstvom od 2001. godine

U manevrima nazvanim "Plemeniti skok" učestvovali su vojnici iz 11 država članica NATO-a, uključujući Albaniju, Bugarsku, Veliku Britaniju, Grčku, Španiju, Letoniju, Holandiju, Poljsku, Rumuniju i SAD.

Problem sa metama nije bila jedina nevolja na vežbama. Grčki komunisti blokirali su put skoro četiri sata konvoju od 19 vozila kojima su albanski vojnici krenuli put Rumunije.

Prošle godine, Bugari su odbili da učestvuju u formiranju crnomorske flotile, koja bi predstavljala protivtežu Rusima. Iako su Turska, Rumunija i Ukrajina pristale da učestvuju u tom projektu, posle odbijanja Bugarske ta ideja je odbačena.

Kurir.rs/globalresearch.ca

Foto printscreen youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 27. EPIZODA: SAMOHODNA TOP-HAUBICA NORA B-52 K1 - srpski izvozni adut

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track