(VIDEO) KRVOLOCI OTVORILI DUŠU: Britanska rediteljka razgovarala sa najgorim psihopatama, prema njima je Hanibal Lektor malo dete!
Foto: youtube screenshot/mini news

jezivo

(VIDEO) KRVOLOCI OTVORILI DUŠU: Britanska rediteljka razgovarala sa najgorim psihopatama, prema njima je Hanibal Lektor malo dete!

Planeta -

Rediteljka BBC-ja Rebeka Herison u novom dokumentarcu je otkrila šta pokreće psihopate i na koji način je moguće da ih se izlečiti, nakon što se u jednom američkom zatvoru suočila sa nekoliko njih.

Sedela je nasuprot zlostavljača dece Marka Moje, ubice Rajna Kluga i ubice i silovatelja Džošue Rajta. Svi oni služe zatvorsku kaznu dužu od 100 godina u zatvoru u Indiani zbog brojnih stravičnih zločina.

‘Šta čini psihopat?’ Rebekin je novi dokumentarac za BBC. Emititovaće se večeras, a otkriva biološke i psihološke uticaje koji te ljude vode do ubistava i zlostavljanja dece.

Ali njen razgovor sa drugim zatvorenikom Robertom zapravo je otkrio prave razmere psihopatske stvarnosti, piše Dejli Mejl.

Mladi 17-godišnji ubica rekao joj je da je svoju žrtvu ubio sa užitkom. ‘Zadnji deo vrata je najosjetljiviji deo tela. Zato sam ga tamo udario’, rekao je 17-godišnjak.

On je već kao dete nekoga ubio, a nakon što je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu, pokušao je da pobegne iz zatvora.

Pričao je Rebeki o svojoj ljubavi prema knjigama, o svom snu da se pridruži američkoj vojsci i o tome kako je blizak bio sa svojom porodicom. Tinejdžer je zatim počeo ležerno govoriti o svojoj prošlosti, o svim prestupima koje je napravio, a pohvalio se i kako je mogao da ‘čita’ ljude kad bi ih samo pogledao.

"Postala sam zastrašujuće svesna koliko je ovaj čovjek zapravo opasan", rekla je Rebeka opisujući svoje iskustvo sa zatvorenikom. Tokom razgovora mu je dozvolila da proceni njenu ličnost na osnovu izgleda.

"Pomalo si na ivici. Nisam ti pretnja. Imaš tamne pantalone i tamne čizme. Tvoje su čizme čvrsto zategnute, a pantalone tamne boje. Današnji dan si započela sa čvrstim ciljem. Majica ti je nešto opuštenija. Nije jake boje pa poručuje da ćeš današnji dan živeti od jedne do druge situacije i videti što ti dan donosi’, rekao joj je.

‘Kad sam upitala Roberta misli li on da je psihopat, rekao mi je da je možda narcisoidan, ali ne i psihopat", kaže Rebeka.

‘Kako američki zatvorski sistem ne može svakog zatvorenika da dijagnostifikuje, nikad nećemo sasvim sigurno znati, ali znam šta ja mislim’, rekla je redateljka ovog dokumentarca, koja je nedeljama razgovarala sa zatvorenicima kako bi odgovorila na glavno pitanje filma: ‘Šta čini psihopat?’.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Youtube screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja