JUŽNA KOREJA KUJE OPASAN PLAN PROTIV KIMA: Evo za šta se obučavaju specijalci u ovoj zemlji!
Foto: EPA, Foto: EPA

ŽESTOKO

JUŽNA KOREJA KUJE OPASAN PLAN PROTIV KIMA: Evo za šta se obučavaju specijalci u ovoj zemlji!

Planeta -

Južna Koreja obučava svoje specijalne snage da uhvate i ubiju severnokorejskog lidera Kim Džong-una i njegove najbliže savetnike, a ta strategija je deo niza mera kojima bi Seul uzvratio Pjongjangu u slučaju da izvede napad, navodi britanski Indipendent pozivajući se na južnokorejske medije.

Južnokorejski mediji objavili su vladin dokument u kojem stoji da Seul, takođe, planira da identifikuje i eliminiše 1.000 primarnih ciljeva - uključujući nuklearno oružje i objekte za lansiranje raketa - i da istovremeno zaustavi napad Severne Koreje, navodi londonski dnevnik.

Mediji tvrde i da je Ministarstvo odbrane Južne Koreje informisalo predsednika te zemlje Mun Džae-ina o tom dorađenom nacrtu, nakon što je on zvaničnicima naložio da izrade ofanzivni vojni plan.

Oni su razgovarali o svojoj revidiranoj strategiji samo dan uoči najnovijeg lansiranja severnokorejske rakete u utorak.

Mun je rekao da bi vojska Južne Koreje trebalo da bude spremna da "brzo pređe u ofanzivni položaj u slučaju da Severna Koreja izvede provokaciju koja bi prešla liniju ili napadne region", piše list Čosun Ilbo.

U međuvremenu, predsednik Odbora za obaveštavanje južnokorejskog parlamenta Li Čeol-vu rekao je da Kim Džong-un živi u strahu da će biti ubijen u napadu visokoobučenih vojnika, a to tvrdi na osnovu izveštaja južnokorejske obaveštajne službe.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Sila 26.epizoda: Podmornica Gorae - Kimov adut iz morske dubine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track