BESNI DIPLOMATSKI RAT RUSIJE I SAD: Amerika zatvara ruski konzulat u San Francisku!
Foto: Printscreen Wikipedia

nema kraja

BESNI DIPLOMATSKI RAT RUSIJE I SAD: Amerika zatvara ruski konzulat u San Francisku!

Planeta -

Kao odgovor na ruske mere SAD traže da do 2. septembra budu zatvoreni Konzulat Rusije u San Francusku i dva ruska konzularna objekta u Vašingtonu i Njujorku, saopštila je zvanična predstavnica Stejt departmenta Heder Navert.

"U duhu reciprociteta tražimo da ruske vlasti zatvore svoj Generalni konzulat u San Francusku i zgrade Konzulata u Vašingtonu i Njujorku. Zatvaranje treba da bude završeno do 2. septembra“, saopštila je Navertova.

Zamenik predsednika Komiteta Državne dume Rusije za međunarodne poslove Andrej Klimov izjavio je da će Rusija odgovoriti na zatvaranje Konzulata u San Francusku.

„To je grubost. Po mom mišljenju, ne bi bilo ispravno da mirno gledamo na to, da se pravimo da se ništa ne dešava. Mi imamo snage, mogućnosti i zdrave ljude kako bi formulisali i realizovali recipročne mere“, izjavio je on.

Podsetimo, broj američkih diplomata u Rusiji smanjen je sa 755 na 455, čime je izjednačen sa brojem ruskih diplomata u SAD.

Pored toga, Rusija je američkim diplomatama zabranila pristup pojedinim nekretninama u Moskvi, a reč je o nekoliko skladišta i jednoj vikendici.

Ubrzo zatim američke vlasti blokirale su rad konzularnih odeljenja širom Rusije kada je reč o izdavanju američkih viza ruskim građanima, iako je najavljeno da će vize od septembra ponovo početi da se izdaju, ali samo u Moskvi.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto Wikipedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track