PUTIN I DALJE NAJPOPULARNIJI MEĐU RUSIMA: A evo ko je odmah iza njega
Foto: EPA

istraživanje javnosti

PUTIN I DALJE NAJPOPULARNIJI MEĐU RUSIMA: A evo ko je odmah iza njega

Planeta -

Najnovija studija ruskog Centra za istraživanje javnog mnjenja pokazala je da više od 84 odsto anketiranih građana Rusije odobrava politiku ruskog predsednika Vladimira Putina, dok preko 53 odsto ispitanih zadovoljno radom premijera Dmitrija Medvedeva, saopštio je danas taj centar.

"Stopa podrške predsedniku je u avgustu iznosila 83,5 odsto, a u periodu od 28. avgusta do 3. septembra 84,4 odsto", izjavio je jedan od anketara, prenosi Itar Tas.

Kako se navodi, stepen podrške premijeru je pomalo varirao iznoseći u periodu avgusta i početka septembra oko 53,3 odsto, a kabinetu 57,4 odsto.

Radom donjeg doma ruske dume je zadovoljno 51 odsto ispitanih građana, a gornji dom je pozitivno ocenilo 57,7 odsto učesnika istraživanja.

Kako agencija navodi, Putin je i dalje, prema mišljenju građana, najkredibilnija ličnost na ruskoj političkoj sceni sa 50,1 odsto ispitanih građana koji su takvo mišljenje izneli u prošloj nedelji.

Drugo mesto je zauzeo ministar odbrane Sergej Šojgu sa 16,7 odsto, a treće premijer Dmitrij Medvedev sa 15,5 odsto glasova.

Sa druge strane, lider Liberalno-demokratske partije Rusije Vladimir

Žirinovski i dalje vodi na listi najmanje popularnih ruskih političara, pokazuju rezultati, gde je oko četvrtina ispitanih (26,6 odsto), prema podacima od prošle nedelje, iznela mišljenje da ne bi u njegove ruke stavljali pitanja koja su od državnog značaja.

Učesnici ankete su bili građani Rusije stariji od 18 godina, a svakog dana je ispitivano 600 ljudi u najmanje 80 ruskih regiona, navodi agencija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track