URNEBESNA REKLAMA SEVERNE KOREJE: Turisti, dođite kod nas, sigurnije je od večernje šetnje Londonom
Foto: Reuters

marketing na kimov način

URNEBESNA REKLAMA SEVERNE KOREJE: Turisti, dođite kod nas, sigurnije je od večernje šetnje Londonom

Planeta -

Severna Koreja otvorila je vrata ruskim turistima izdajući licencu za prvu putničku agenciju u Moskvi koja obećava "puno uranjanje" u nacionalnu kulturu i provod "sigurniji od večernje šetnje Londonom".

Nkorean, ruska firma licencirana od severnokorejske vlade, nudi organizovane ture za grupe do 10 osoba ili pojedince koji žele da upoznaju život te zemlje.

Oni koji putuju u Severnu Koreju moraju pre odlaska da prođu "proveru" i uvek da budu u pratnji vodiča koji će nadgledati "odgovarajuće ponašanje turista i garantovati njihovu sigurnost". Fotograsiranje strateških i vojnih objekata zabranjeno je, a dugotrajni razgovori sa lokalnim stanovništvom "se ne preporučuju".

Suočena s ekonomskim problemima koji su otežani višestrukim sankcijama, vlada Pjongjanga želi da razvije turizam kako bi zaradila novac, prenosi Rojters.

Najskuplja 15-dnevna turneja "potpunog uranjanja u kulturu Severne Koreje" košta oko 1.600 evra i uključuje posetu farmi, fabrici mineralne vode, budističkom hramu, šetnje planinama i uvod u nacionalnu kuhinju. U ponudi su i posete brojnim muzejima osnivaču Kim Il-Sungu.

Ostale manje zahtevne ture uključuju opuštanje na plaži, avionski šou pa čak i festival piva.

Nije poznato koliko će ova putovanja biti popularna među Rusima koji su već razvili sklonost poseta Evropi i pristupačnim odmaralištima Turske i Tajlanda, piše Rojters.

(Kurir.rs/Index/Me.M)

Foto Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Osmeh dečaka, ideje ludaka! 8 ključnih činjenica o Kim Džong-unu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track