Najnovije vesti

(VIDEO) CRNO JOJ SE PIŠE: Bila je snajperista Islamske države, sad je čeka jeziva kazna
Foto: Printscreen Tweet

(VIDEO) CRNO JOJ SE PIŠE: Bila je snajperista Islamske države, sad je čeka jeziva kazna

Planeta
10:29h

Linda Vencel, nemačka tinejdžerka koja se borila na strani Islamske države koja je nedavno uhvaćena u Mosulu rekla da želi da se vratiti.

Međutim crno joj se piše  jer je Irak protiv nje pokrenuo sudski postupak. Preti joj i smrtna kazna, a nemačke vlasti se navodno bore da je spasu poguod pogubljenja. Čak i ukoliko sud odustane od smrtne kazne, čeka je  dugogodišnja kaznu zatvora u Iraku.

Linda je 2016. godine pobegla od kuće u Pulsnicu, gradiću u blizini Drezdena i sela na let Frankfurt - Istanbul. Zatim sje krenula u Siriju,a na putu je upala u ISIL-ovu grupu koja je prokrijumčarila u Irak.

Promenila je ime u Mariam i prešla na islam, a nemačke vlasti su je posle nestanka proglasile potencijalnom terorističkom pretnjom.

.

Linda je navodno ogorčena i nezadovoljna odlučila da napustiti rodni grad i krene u avanturu života.

Sve je krenulo sa prepiskom na Internetu između nje i pripadnika ID posle čega je bila pod posebnom pažnjom nemačkih obaveštajaca.

" Bila sam snajperista i ubila sam mnoge vaše vojnike. To mi je bio zadatak", priznala je iračkim istražiocima ova šesnaestogodišnjakinja posle hapšenja. Merdiji su kasnije preneli i da je tinejdžerka rekla i da joj je žao što se priključila Islamskoj državi, i da želi da je izruče Nemačkoj, a da je spremna i da sarađuje sa vlastima.

"Samo želim da odem odavde. Želim da pobegnem od rata, od oružja, od ove buke. Samo želim da odem kući mojoj porodici", pišu mediji.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto printscreen tweet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ratuju za veru, ali i debelu platu: Ko su ljudi koji iz Srbije odlaze na sirijski front?

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...