(VIDEO) ČEH JE DOBIO TRI GODINE ROBIJE: Kada vidite čemu je učio dete, zgadićete se!
Foto: Profimedia

opravdano

(VIDEO) ČEH JE DOBIO TRI GODINE ROBIJE: Kada vidite čemu je učio dete, zgadićete se!

Planeta -

Čehu koji se letos na internetu pohvalio ksenofobičnim vaspitanjem deteta od malih nogu, postavivši video snimak svoje ćerkice kako bezbol palicom mlati jastuk zamišljajući da su to Romi i muslimani, preti trogodišnji zatvor, pošto ga je policija optužila za krivično delo izazivanja rasne, etničke i verske mržnje, saopštila je danas češka policija.

"Taj 27-godišnji muškarac iz okoline Benešova, optužen je za dva krivična dela. Podsticanje na mržnju protiv grupe osoba a takodje i za ugrožavanje vaspitanja deteta. Nije u pritvoru. Ukoliko bude osudjen mogao bi iza rešetaka da provede tri godine", kazala je danas dnevniku Pravo portparol policije Eva Stulikova.

Video snimak sa ljupkom devojčicom u beloj haljinici sa cvećem, početkom avgusta na internet je postavio sam optuženi otac koji je, kako je saopštila Stulikova, dete huškao da u igri, dok besomučno udara crvenom bezbol palicom jastuk, zamisli umesto jastuka Rome ili muslimane."Hoćeš da prebiješ jastuk? A hoćeš da zamisliši da je to ciganin ili musliman? Hajde, udri propisno. Polako, samo mu polomi kosti, nemoj ga ubiti", podučava Čeh devojčicu koja sve žešće mlati jastuk.

Da se uveri da njegovo vaspitavanje daje plodove otac pita devojčicu šta je jastuk i kada ona odgovori pita je dalje a kakvi su ljudi Romi na šta dobije odgovor da su zli i još vulgarnu psovku.

Za porodicu su odmah nakon objavljivanja šokantnog snimka počele da se interesuju osim policije i socijalne službe a za krivično delo zanemarivanja ili ugrožavanja vaspitanja maloletne osobe po češkim zakonima prete do dve godine zatvora.

Kurir.rs/Beta

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track