(VEOMA UZNEMIRUJUĆE +18) OVAJ FILM ŠOKIRAO JE PLANETU: Poslednji dani čoveka koji je u mukama umro od tumora na mozgu
Foto: Printscreen Youtube

NIJE ZA SVAKOGA

(VEOMA UZNEMIRUJUĆE +18) OVAJ FILM ŠOKIRAO JE PLANETU: Poslednji dani čoveka koji je u mukama umro od tumora na mozgu

Planeta -

Kratki film koji prikazuje poslednje dane 56-godišnjeg Grega Simsa koji je 2005. godine umro od tumora na mozgu uznemirio je gledaoce, ali i javnost širom Australije i sveta.

Agonija bolesnog čoveka prikazana u filmu toliko je uznemirujuća da većina gledalaca film nije mogla da pogleda do kraja, a i oni koji jesu viđeno nisu mogli opisati rečima.

Ovaj film koji zagovara eutanaziju zaista je uznemirujući. U njemu vidimo bolesnog Simsa u različitim fazama bolesti. U jednoj sceni Australijanac se toliko grči od bolova da pada s bolničkog kreveta dok njegova porodica sve to bespomoćno gleda.

Film je režirao Džastin Kurzel, a u javnost su ga pustili australijski aktivisti koji se bore za pravo na eutanaziju iz Viktorijae.

Režiser filma "Go džentl" Pol Price rekao je o ovom filmu: "Budite sigurni da je priča o Gregu Simsu istinita. Ono što vidimo u ovom filmu događa se, doduše, samo malom broju smrtno bolesnih ljudi, ali bol i patnja koju su Greg i njegova porodica proživljavali postoji i postojaće i dalje, sve dok se ljudima ne omogući da sami izaberu hoće li okončati svoj život."

Gregova ćerka Nia otkrila je detalje o poslednjim danima svog oca, kako bi njegova patnja pomogla aktivistima u borbi za pravo na eutanaziju.

Upozoravamo da je sadržaj filma veoma uznemirujući i potresan, kao i da se ne preporučuje gledanje osetljivim osobama kao i maloletnicima.

(Kurir.rs/Index.hr)

Foto Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track